ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπέλα Χαντίντ: Περιγράφει την καθημερινή μάχη της με τη νόσο του Λάιμ

Μπέλα Χαντίντ: Περιγράφει την καθημερινή μάχη της με τη νόσο του Λάιμ
ΑΡ Photo

Για την καθημερινή μάχη που δίνει με τη νόσο του Λάιμ, αλλά και τα συμπτώματά της μίλησε δημόσια το μοντελο Μπέλα Χαντίντ. Η Χαντίντ διαγνώστηκε με την ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω τσιμπήματος από τσιμπούρι, το 2012.

 

Σε μία σειρά από stories στο Instagram, η Χαντίντ χαρακτήρισε τη νόσο ως «αόρατη ασθένεια». Το μοντέλο δημοσίευσε μία λίστα με τους τρόπους με τους οποίους η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους, ενώ σημείωσε με βέλη τα συμπτώματα που έχει πολύ συχνά η ίδια: Πονοκέφαλος, αϋπνία, άγχος, κόπωση, ναυτία κ.α.. Όπως εξήγησε, κάθε μέρα από την ηλικία των 14 ετών αισθάνεται τουλάχιστον 10 από αυτά, ενώ είπε ότι αυτά εντάθηκαν όταν έγινε 18 ετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χαντίντ μιλάει για την κατάσταση της. Σε συνέντευξή της, το 2015, στην Evening Standard, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν αρρώστησε για πρώτη φορά.

«Επηρέασε τη μνήμη μου τόσο που ξαφνικά δεν θυμόμουν πώς να οδηγήσω στη Σάντα Μόνικα από το Μαλιμπού όπου έμενα», είχε πει ενώ συμπλήρωσε ότι αναγκάστηκε να πουλήσει και το άλογό της καθώς πλέον δεν μπορούσε να το φροντίσει.

Η Μπέλα Χαντίντ δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς της που πάσχει από τη νόσο του Λάιμ. Και η μητέρα της, Γιολάντα, αλλά και ο αδερφός της, Άνγουορ, έχουν μιλήσει στο παρελθόν για τη μάχη τους με την ασθένεια. Άλλοι αστέρες του Χόλιγουντ που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο του Lyme είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Άλεκ Μπόλντουιν, ο Μπεν Στίλερ και η Κέλι Όσμπορν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ