ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Βίγκο Μόρτενσεν σε ρόλο σκηνοθέτη: Το «Falling» είναι η πρώτη του ταινία (vid)

Ο Βίγκο Μόρτενσεν σε ρόλο σκηνοθέτη: Το «Falling» είναι η πρώτη του ταινία (vid)
ΑΡ Photo

Μετά από μια πολύ εντυπωσιακή καριέρα στην υποκριτική, ήρθε η ώρα για τον Βίγκο Μόρτενσεν να πάρει τη σκηνοθετική μπαγκέτα και να δημιουργήσει την πρώτη του ταινία, η οποία ίσως τον οδηγήσει και στο δρόμο για τα Όσκαρ.

Το «Falling», το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Sundance και θα κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή προβολή στο Σαν Σεμπαστιάν, χαιρετίστηκε από τον Τύπο και τους κριτικούς ως ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, το οποίο δεν αποκλείεται να χαρίσει στον Λανς Χένρικσεν, συμπρωταγωνιστή του Μόρτενσεν στην ταινία και έναν ηθοποιό με μακροχρόνια καριέρα σε δεύτερους ρόλους, την πρώτη υποψηφιότητά του στα βραβεία Όσκαρ.

Η ταινία του Μόρτενσεν αφηγείται την πολύ δύσκολη σχέση ενός γιου με τον πατέρα του. Ο πρώτος φέρνει το δεύτερο στο Λος Άντζελες για να αναζητήσουν έναν οίκο ευγηρίας, καθώς η υγεία του χειροτερεύει.

Η σχέση τους είναι τεταμένη και δύσκολη εξαιτίας του σκληρού χαρακτήρα του πατέρα και της άρνησής του να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο γιος του μεγαλώνει μια κόρη μαζί με έναν άλλον άντρα. Η συγκατοίκησή τους θα αποδειχθεί δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα θα τους δώσει την ευκαιρία να προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές και τα τραύματα του κοινού τους παρελθόντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ