ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εντ Σιράν: Το πρώτο του άλμπουμ πουλήθηκε σε δημοπρασία για 85.000 δολάρια

Εντ Σιράν: Το πρώτο του άλμπουμ πουλήθηκε σε δημοπρασία για 85.000 δολάρια
ΑΡ Photo

Το πρώτο demo άλμπουμ του Εντ Σίραν, «Spinning Man» πουλήθηκε σε δημοπρασία στην εντυπωσιακή τιμή των 85.822 δολαρίων...

Ο Σίραν ηχογράφησε το άλμπουμ το 2004, όταν ήταν μόλις 13 ετών. Το CD πωλήθηκε από τον αδελφό ενός φίλου κάποιων συγγενών στους οποίους έμενε τότε ο Σίραν, ενώ ο ίδιος εκείνη την εποχή κέρδιζε χρήματα τραγουδώντας στον δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλμπουμ ξεχάστηκε και βρέθηκε σε ένα συρτάρι.

Το LP αναμενόταν να πουληθεί για περίπου 17.300 δολάρια, αλλά τελικά η τιμή του αυξήθηκε σε 85.822 δολάρια, καθώς υπήρξε μάχη μεταξύ ενδιαφερόμενων.

«Απίστευτη τιμή! Περιμέναμε ότι θα πουληθεί σε καλή τιμή, αλλά αυτό σίγουρα υπερέβαινε τις προσδοκίες μας», είπε ο Πολ Φεργουέδερ από τον οίκο δημοπρασιών στη Daily Mail. «Ήταν μια δυνατή μάχη μεταξύ τεσσάρων ή πέντε πολύ σοβαρών πλειοδοτών και φτάσαμε στην τελική τιμή», πρόσθεσε.

@Omega Auctions

Ο οίκος δημοπρασιών Omega Auctions ανέφερε στην περιγραφή του demo album:

«Ένα σπάνιο CD, το οποίο κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα το 2005 για την παρουσίαση του ηχογραφημένου υλικού του Εντ Σίραν. 14 κομμάτια. Το CD φέρει τίτλο και τη λίστα συντελεστών χειρόγραφα από τον Εντ Σίραν».

@Omega Auctions

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν 21 αντίγραφα του CD, με τα περισσότερα να θεωρείται ότι ανήκουν στον ίδιο τον Σίραν. Για το demo ο Βρετανός τραγουδιστής μιλά στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Ed Sheeran: A Visual Journey»:

«Πιθανώς υπάρχουν 20 αντίγραφα του Spinning Man, και έχω 19 από αυτά. Δεν θέλω κανένας άλλος να πάρει ένα αντίγραφο!», έγραψε σύμφωνα με το CNNi.

«Τα περισσότερα από τα τραγούδια αφορούσαν ένα κορίτσι που ονομάζεται Κλερ. Ήταν η πρώτη μου αγάπη όταν ήμουν 13 ετών. Ήταν μια πολύ αθώα αγάπη, και κρατιόμασταν μόνο από τα χέρια, αλλά διήρκεσε αρκετό χρόνο. Τότε ήρθε ο πρώτος μου καταστροφικός χωρισμός», συνέχισε ο Εντ Σίραν. «Κοιτάζοντας πίσω, πραγματικά δεν ήταν τόσο άσχημο, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν συγκλονιστικό. Όταν με άφησε, έγραψα πολλά τραγούδια - τα πρώτα μου τραγούδια αγάπης», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ