ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Θα είναι αυτή η μεγάλη βραδιά του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο;

Όσκαρ 2016: Θα είναι αυτή η μεγάλη βραδιά του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο;
REUTERS/Toby Melville

Γνωστός στο γήπεδο των εντυπώσεων, ο ΝτιΚάπριο φέτος παίζει το μεγάλο στοίχημα της ζωής και της καριέρας του υποδυόμενος τον θρύλο της αμερικάνικης λαογραφίας Χιου Γκλας στην Επιστροφή του Ινιαρίτου.

Η πέμπτη υποψηφιότητα για Όσκαρ του ηθοποιού τον θέλει κυνηγό αλεπούδων αποφασισμένου για εκδίκηση, ίσως αποδειχθεί το γούρι του λένε οι ειδήμονες των βραβείων, και θα αποτελέσει το επιστέγασμα της μεταμόρφωσής του από έφηβο καρδιοκατακτητή σ' έναν βαρέων βαρών ηθοποιό του Χόλιγουντ.

"Είναι φορές που ένας ηθοποιός θεωρείται ότι έπρεπε να έχει βραβευτεί από καιρό και φέτος αυτός είναι σίγουρα ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο", δήλωσε ο Ντέιβ Κάργκερ, επικεφαλής των ανταποκριτών της κινηματογραφικής ιστοσελίδας Fandango σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ. "Το σπουδαίο είναι πως πρόκειται να κερδίσει για τη σωστή ερμηνεία" συμπλήρωσε.

Μια μεγάλη πορεία

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ ως γαλανομάτης έφηβος στο "Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ", ο ΝτιΚάπριο, 41 ετών σήμερα, έχει σαρώσει όλα τα μεγάλα βραβεία του Χόλιγουντ για τον ρόλο του λιγομίλητου Χιου Γκλας που οι σύντροφοί του εγκαταλείπουν για να πεθάνει στην ερημιά αφού χτυπήθηκε από αρκούδα.

Γυρισμένη σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μέσα σε επτά μήνες η Επιστροφή αποδείχθηκε ένας άθλος για τον ηθοποιός που καταφέρνει να βγει νικητής στη διάρκειας δυόμιση ωρών ταινία, αν και δεν μιλά σχεδόν καθόλου μετά το τραύμα στο λαιμό του από το θυμωμένο ζώο.

"Είναι πραγματικά καλός στην ταινία. Δεν είναι σαν να του πετάνε ένα βραβείο για την καριέρα του. Θα είναι πραγματικά έκπληξη για εμένα αν δεν κερδίσει", δήλωσε ο ρεπόρτερ του Variety Τιμ Γκρέι.

Ο Ντι Κάπριο προσπάθησε επί σειρά ετών να πετάξει από επάνω του την εικόνα του νεαρού που κάνει τις γυναίκες να λιποθυμούν με τον "Τιτανικό" και τον "Ρωμαίο και την Ιουλιέτα" που γυρίστηκαν στη δεκαετία του 1990, ακόμη κι όταν φωτογραφιζόταν σε γιοτ με τις στρατιές των ubermodel, ένα είδος που έχει αδυναμία.

Στο "The Revenant", ο ΝτιΚάπριο δεν έχει καμία σχέση με τον αλαζόνα ήρωα του "Ο λύκος της Γουόλ Στριτ" ή τον αστό πρωταγωνιστή του "Υπέροχου Γκάτσμπι". Ταλαιπωρημένος, βρώμικος, απεριποίητος και καταπονημένος επενδύει στο ταλέντο του για να αποπλανήσει τον θείο Όσκαρ. Μια εικόνα που πιθανότατα ενισχύει τις προοπτικές του για Όσκαρ.

"Αυτό που ευνοεί τον Λέο φέτος είναι ότι εμφανίζει τον εαυτό του άσχημο στην οθόνη. Έχει αφρόντιστη γενειάδα, κυλιέται στη λάσπη, πρέπει απεγνωσμένα να κάνει μπάνιο", λέει ο Τομ Ο'Νιλ, ιδρυτής του Goldderby.com που ασχολείται με τις προγνώσεις των βραβείων.

Συνεχίζοντας με υπομονή την καμπάνια του για τη νίκη, ο ΝτιΚάπριο συμμετέχει ασυνήθιστα πολύ στον μαραθώνιο των δημοσίων σχέσεων."Αυτός ο ερημίτης σταρ έγινε ξαφνικά πολύ διαθέσιμος", δήλωσε ο Ο'Νιλ. Έχει τους λόγους του και την Adele μαζί του καθώς η 27χρονη ντίβα έκανε ανάρτηση στο twitter της γράφοντας: “Καλή τύχη Leo! Όλοι σε αγαπούν γιατί είσαι ο καλύτερος! Συνάντησέ με στο ρολόι ό,τι ώρα θες”.

Ποιος θα πάρει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο; Μπορείς να το ανακαλύψεις ζωντανά παρακολουθώντας τα κανάλια Novacinema που προβάλλουν σε αποκλειστικότητα την τελετή των βραβείων Oscar, την πιο λαμπρή γιορτή του κινηματογράφου την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου από το Dolby Theatre του Χόλιγουντ με οικοδεσπότη τον Κρις Ροκ! Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ