ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο επιτέλους κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

Όσκαρ 2016: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο επιτέλους κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου
REUTERS/Mario Anzuoni

Με την πάντα γοητευτική Τζούλιαν Μουρ, την περσινή νικήτρια του Still Alice να παρουσιάζει το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου ο Ντικάπριο επιτέλους δικαιώθηκε.

Ο έξι φορές υποψήφιος μέχρι σήμερα 41χρονος ηθοποιός ίσως έπρεπε να έχει κερδίσει το Όσκαρ ήδη από το 1994 όταν υποδύθηκε εξαιρετικά τον βασανισμένο Γκίλμπερτ Γκρέιπ, πάντως το 2016 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που κατάφερε να αποκτήσει αυτό που τόσα χρόνια ήθελε.

Αφοσιωμένος στην τέχνη και τον οικολογικό ακτιβισμό του, ο ΝτιΚάπριο ευχαρίστησε τον Ινιάριτου αλλά και τον μέντορα του Μάρτιν Σκορσέζε ενώ στον ευχαριστήριο λόγο του μίλησε για το μήνυμα της Επιστροφής. Για μια ταινία που μιλά για το πώς ο άνθρωπος είναι δεμένος με τη φύση, για την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει και οφείλουμε να την προλάβουμε πριν η πολιτική της απληστίας καταστρέψει τον πλανήτη μας.

Μια μεγάλη πορεία

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ ως γαλανομάτης έφηβος στο "Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ", ο ΝτιΚάπριο, 41 ετών σήμερα, έχει σαρώσει όλα τα μεγάλα βραβεία του Χόλιγουντ για τον ρόλο του λιγομίλητου Χιου Γκλας που οι σύντροφοί του εγκαταλείπουν για να πεθάνει στην ερημιά αφού χτυπήθηκε από αρκούδα.

Γυρισμένη σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μέσα σε επτά μήνες η Επιστροφή αποδείχθηκε ένας άθλος για τον ηθοποιός που καταφέρνει να βγει νικητής στη διάρκειας δυόμιση ωρών ταινία, αν και δεν μιλά σχεδόν καθόλου μετά το τραύμα στο λαιμό του από το θυμωμένο ζώο.

"Είναι πραγματικά καλός στην ταινία. Δεν είναι σαν να του πετάνε ένα βραβείο για την καριέρα του. Θα είναι πραγματικά έκπληξη για εμένα αν δεν κερδίσει", δήλωσε ο ρεπόρτερ του Variety Τιμ Γκρέι.

Ο Ντι Κάπριο προσπάθησε επί σειρά ετών να πετάξει από επάνω του την εικόνα του νεαρού που κάνει τις γυναίκες να λιποθυμούν με τον "Τιτανικό" και τον "Ρωμαίο και την Ιουλιέτα" που γυρίστηκαν στη δεκαετία του 1990, ακόμη κι όταν φωτογραφιζόταν σε γιοτ με τις στρατιές των ubermodel, ένα είδος που έχει αδυναμία.

Στο "The Revenant", ο ΝτιΚάπριο δεν έχει καμία σχέση με τον αλαζόνα ήρωα του "Ο λύκος της Γουόλ Στριτ" ή τον αστό πρωταγωνιστή του "Υπέροχου Γκάτσμπι". Ταλαιπωρημένος, βρώμικος, απεριποίητος και καταπονημένος επενδύει στο ταλέντο του για να αποπλανήσει τον θείο Όσκαρ.

To κατάφερε.

Η τελετή των βραβείων Oscar είναι διαθέσιμη στο Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν για τους συνδρομητές της Novacinema.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ