ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον είναι ακόμη ευπώλητο

Το Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον είναι ακόμη ευπώλητο

Όταν είσαι διάσημος, το χρήμα δεν σε ξεχνά. Σε πλήρη ταύτιση με το κλιμα των ημερών δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τους πιο επικερδείς νεκρούς για το 2015.

Καθώς το βράδυ πριν από την ημέρα των Αγίων Πάντων, το παγανιστικό σε καταγωγή αλλά εμπορευματοποιημένο και καρναβαλίστικο πλέον Χάλογουιν που εξακολουθεί να γιορτάζεται στις αγγλοσαξωνικές χώρες ενθουσιάζοντας μικρούς (σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ περισσότερα από 36 εκατομμύρια παιδιά συμμετέχουν στον εορτασμό) αλλά και μεγάλους, πλησιάζει μερικοί κληρονόμοι γιορτάζουν διπλά.

Τα έσοδα εξακολουθούν να είναι πολλά για τις εμβληματικές φιγούρες της show biz. Οι τυμβωρύχοι των πνευματικών δικαιωμάτων χαίρονται κάθε χρόνο περισσότερο και έτσι τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων για την περίοδο Οκτώβριος 2014 με Οκτώβριο 2015 ανέδειξαν τον Μάικλ βασιλιά του χρήματος, και πέρα από τον τάφο, σύμφωνα με το Forbes.

Το περιοδικό συνέταξε τη δεκατριάδα εκείνων, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν φύγει από τη ζωή συνεχίζουν να αποτελούν μία βιομηχανία είσπραξης εσόδων από πνευματικά δικαιώματα, διαφημίσεις ή άλλου είδους επιχειρήσεις.
Πρώτος είναι ο Μάικλ Τζάκσον, οι κληρονόμοι του οποίου εισπράττουν 115 εκατομμύρια δολάρια ετησίως εισπράττουν οι κληρονόμοι του βασιλιά της ποπ ενώ στη λίστα φιγουράρουν παλιοί, διαχρονικοί, αιώνιοι γνώριμοι. Έλβις Πρίσλεϊ, Μέριλιν Μονρό, Μπομπ Μάρλεϊ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά και ο δημιουργός των μελαγχολικών παιδικών ηρώων Peanuts αποδεικνύονται πολλοί σκηροί για να πεθάνουν στο χρηματιστήριο του θεάματος.

Τρεις μάλιστα από αυτούς θα μπορούσαν να φιγουράρουν στη λίστα με τους πλουσιότερους εν ζωή καλλιτέχνες αλλά ο άλλος κόσμος τους θέλει εκεί, στα κονσέρτα των ψυχών. Αυτή είναι η 13 πιο πλούσιοι νεκροί διάσημοι του τελευταίου 12μηνου.

Οι πιο προσοδοφόροι νεκροί

1. Μάικλ Τζάκσον ($115 εκατομμύρια)

2. Έλβις Πρίσλει ($55 εκατομμύρια)

3. Τσαρλς Σουλτζ ($40 εκατομμύρια)

4. Μπομπ Μάρλει ($21 εκατομμύρια)

5. Ελίζαμπεθ Τείλορ ($20 εκατομμύρια)

6. Mέριλιν Μονρό ($17 εκατομμύρια)

7. Τζον Λένον ($12 εκατομμύρια)

8. Aλμπερτ Άινσταιν ($11 εκατομμύρια)

9. Πολ Γουόλκερ ($10.5 εκατομμύρια)

10. Μπέτι Πέιτζ ($10 εκατομμύρια)

11. Θίοντορ Γκάιζελ (Dr. Seuss) ($9.5 εκατομμύρια)

12. Στιβ ΜακΚουίν ($9 εκατομμύρια)

13. Τζέιμς Ντιν ($8.5 εκατομμύρια)

Η ανάρτηση διαβάζεται ακούγοντας αυτό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ