ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η βασίλισσα Ελισάβετ του αφαιρεί τιμητικό τίτλο

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η βασίλισσα Ελισάβετ του αφαιρεί τιμητικό τίτλο
ΑΡ Photo

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ ενήργησε σωστά, αφαιρώντας από τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα Χάρβεϊ Γουάινστιν, τίτλο τιμής που είχε λάβει παλιότερα από την ίδια.

«Η Βασίλισσα έδωσε εντολή για την ακύρωση του τίτλου του Τιμητικού Διοικητή του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που δόθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2004 στον Χάρβεϊ Γουάινστιν», επιβεβαίωσαν με σχετική ανακοίνωσή τους οι δημόσιες σχέσεις του παλατιού.

Η τιμή απονέμεται σε όσους έχουν έχουν «ξεχωριστή, πρωτοπόρα συνεισφορά σε κάθε τομέα» και είχε δοθεί στον Χάρβεϊ Γουάινστιν την εποχή που η ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» του Τζον Μάντεν (παραγωγή της Miramax και του Γουάινστιν) είχε κερδίσει επτά βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία αυτό της Καλύτερης Ταινίας, του Α' Γυναίκείου Ρόλου για την Γκουίνεθ Πάλτροου και του Β' Γυναικείου Ρόλου για την ενσάρκωση της βασίλισσας Ελισάβετ Α' από την Τζούντι Ντεντς.

Ο τίτλος παραμένει σε όσους απονέμεται καθώς «αναμένεται να είναι και να παραμείνουν καλοί πολίτες και μοντέλα ζωής για τον κόσμο», ενώ αφαιρείται σε περίπτωση ποινικού αδικήματος, ή συμπεριφοράς που προσβάλλει την τιμή που φέρει ο τίτλος.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν προφανώς εμπίπτει στην τελευταία κατηγορία, καθώς έχει καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκισης για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ