ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η σειρά τρόμου του Netflix που διχάζει - Πρώτη στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού

Η σειρά τρόμου του Netflix που διχάζει - Πρώτη στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού
Imdb

Η νέα σειρά τρόμου του Netflix με τίτλο Ratched κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή και ήδη σαρώνει στην ψηφιακή πλατφόρμα σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, στην οποία είναι πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού.

Οι φανατικοί του American Horror Story θα μπουν με ευκολία στον κόσμο του Ratched. Βασική πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Netflix είναι η Σάρα Πόλσον, μούσα των Ράιαν Μέρφι και Έβαν Ρομάνσκι, δημιουργών του American Horror Story.

Η σειρά του Netflix τοποθετείται στα 1947 και ακολουθεί την πορεία της Μίλντρεντ Ρέιτσντ, μιας γυναίκας που μοιάζει τέλεια, καθώς ξεκινά να εργάζεται σε μια κορυφαία ψυχιατρική κλινική. Πίσω από την κομψή της εικόνα, όμως, κρύβει ένα καταχθόνιο σκοτάδι.

Το όνομα Ρέιτσντ παραπέμπει στο πρόσωπο που καταδυνάστευε το άσυλο στην κλασική ταινία «Στη φωλιά του κούκου».

Η σειρά του Netflix παρουσιάζει τα γεγονότα που οδήγησαν τη νοσοκόμα να γίνει όπως την γνώρισε το κινηματογραφικό και μυθιστορηματικό κοινό στο κλασικό βιβλίο που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε παραγωγή του Μάικλ Ντάγκλας.

Από το καστ της σειράς ξεχωρίζει επίσης η Σίνθια Νίξον (Sex And The City), αλλά και το πέρασμα σε κάποια επεισόδια της Σάρον Στόουν η οποία υποδύεται την εκκεντρική κληρονόμο της ψυχιατρικής κλινικής.

«Ποιοτικό σκουπίδι»

Η σειρά έγινε ανάρπαστη σε ολόκληρο τον κόσμο από την Παρασκευή που αναρτήθηκε στη βιβλιοθήκη του Netflix. Τον ενθουσιασμό των συνδρομητών, όμως, δεν συμμερίστηκαν οι κριτικοί. Το EW έγραψε πως πρόκειται για μια σειρά με σπουδαία κοστούμια «που ντύνουν ένα πτώμα».

Το περιοδικό TV Line χαρακτήρισε το Ratched ίσως την πιο «κενή προσπάθεια» του δημιουργού του μέχρι σήμερα. «Ποιοτικό σκουπίδι» χαρακτήρισε η κριτικός του Guardian τη σειρά, παρόλα αυτά εξήρε την υποκριτική δεινότητα τόσο της Σάρα Πόλσον αλλά και της Τζούντι Ντέιβις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ