ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Πόσα θα χάσει από την πανδημία η βασίλισσα Ελισάβετ τα επόμενα 3 χρόνια

Κορωνοϊός: Πόσα θα χάσει από την πανδημία η βασίλισσα Ελισάβετ τα επόμενα 3 χρόνια
ΑΡ Photo

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς χτυπάει φτωχούς αλλά και πλούσιους, κοινούς θνητούς αλλά και γαλαζοαίματους. Ανάμεσά τους και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως αναφέρει το People, μια εκτίμηση των οικονομικών της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει ότι η απώλεια εσόδων από την ακύρωση τουριστικών επισκέψεων και διάφορων εκδηλώσεων στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα ανέλθει σε 15 εκατομμύρια λίρες για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η πρόβλεψη έγινε στη διάρκεια ενημέρωσης από τον διαχειριστή των βασιλικών κονδυλίων Σερ Μάικλ Στίβενς, ο οποίος ελέγχει τη Βασιλική Επιχορήγηση (Sovereign Grant) και διαχειρίζεται τα χρήματα για τα «επίσημα καθήκοντα της 94χρονης βασίλισσας, της οικογένειάς της και τη συντήρηση των βασιλικών κατοικιών».

«Αν κοιτάξουμε το βασικό Sovereign Grant και τα έσοδα που παράγουμε για να συμπληρώσουμε το Sovereign Grant, αναμένουμε σημαντική μείωση των εισοδημάτων λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας στον αριθμό επισκεπτών των Ανακτόρων και όχι μόνο», είπε ο Στίβενς.

«Σε αυτό οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της προβλεπόμενης απώλειας εισοδήματος, η οποία εκτιμάμε ότι θα είναι περίπου πέντε εκατομμύρια λίρες ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια», υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ, με τα έσοδα να μείώνονται, οι υπεύθυνοι των οικονομικών του παλατιού προσπαθούν να μαζέψουν και τα έξοδα, κάτι όχι εύκολο, καθώς το κόστος συντήρησης των κτηρίων που ανήκουν στη βασιλική οικογένεια, αλλά και του πολυπληθούς προσωπικού της, είναι τεράστια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ