ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέες κινηματογραφικές αναβολές: Dune και Batman δεν πρόκειται να βγουν μέσα στο 2020

Νέες κινηματογραφικές αναβολές: Dune και Batman δεν πρόκειται να βγουν μέσα στο 2020
Imdb

Το 2020 αποδεικνύεται τελικά η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς οι αναβολές εξόδου μεγάλων ταινιών της χρονιάς συνεχίζονται λόγω του κορωνοϊού.

Όπως δείχνουν όλα, ο κινηματογράφος θα είναι μια νεκρή υπόθεση ως -στην καλύτερη περίπτωση- την άνοιξη του 2021.

Η απόφαση να μεταφερθεί η πρεμιέρα του «No Time to Die», της τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ τον Απρίλιο του 2021 ήταν κόλαφος για τους διανομείς και τους αιθουσάρχες σε όλον τον κόσμο, αλλά δεν ήταν τελικά παρά μόνο η αρχή. Η μια μετά την άλλη, ταινίες όπως το «F9», και τώρα το «Dune», blockbusters που όλοι θα ήθελαν να δουν στη μεγάλη οθόνη, μεταθέτουν τις ημερομηνίες της πρεμιέρας τους για αργότερα. Για πολύ αργότερα.

Και καθώς η ταινία του Ντενί Βιλνέβ καταλαμβάνει την ημερομηνία που το «The Batman» είχε κλειδώσει για την δική του έξοδο, την 1η Οκτωβρίου του 2021, ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα πρέπει να περιμένει ως τις 4 Μαρτίου του 2022.

Η μόνη μεγάλη ταινία που απομένει στο πρόγραμμα μέσα στο 2020, είναι το «Wonder Woman», αλλά κανείς δεν ξέρει αν και αυτή δεν αναβληθεί. Με την πανδημία να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης και τις αίθουσες στον δυτικό κόσμο να παραμένουν στην πλειοψηφία τους κλειστές ή να υπολειτουργούν, οι αποφάσεις των μεγάλων στούντιο είναι μονόδρομος.

Το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν, που τόλμησε να κάνει τη διαφορά και να βγει το καλοκαίρι στις αίθουσες, είχε μια απογοητευτική πορεία στις αίθουσες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, με συνέπεια να μην μπορεί να παρουσιάσει καν την ελάχιστη κερδοφορία. τα μεγάλα στούντιο δεν δείχνουν πρόθυμα να ρισκάρουν μια ανάλογη πορεία για τις μεγάλες και ακριβές παραγωγές τους. Το μόνο ερώτημα είναι εάν όταν αποφασίσουν να βγάλουν τις ταινίες, θα υπάρχουν ακόμα αίθουσες για να τις προβάλουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ