ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πόσο μπορείς να θαυμάζεις έναν ηθοποιό; Αυτός ο φαν του Άνταμ Σάντλερ έχει την απάντηση

Πόσο μπορείς να θαυμάζεις έναν ηθοποιό; Αυτός ο φαν του Άνταμ Σάντλερ έχει την απάντηση
ΑΡ Photo

Ο Άνταμ Σάντλερ έχει άπειρους θαυμαστές, αλλά ο Ιλόι Λούγκο διεκδικεί σαφέστατα τα πρωτεία... Ο Λούγκο παρακολούθησε 638 ώρες περιεχομένου με τον Αμερικανό ηθοποιό μέσα σε μόλις 365 ημέρες.

Το Netflix έκρινε ότι το κατόρθωμα του Λούγκο είναι τόσο εντυπωσιακό που του ανέθεσε να γράψει ένα δοκίμιο για την εμπειρία.

«Ήμουν 9 ετών όταν είδα την πρώτη μου ταινία με τον Άνταμ Σάντλερ», γράφει ο Λούγκο. «Κάθε Παρασκευή, η γιαγιά μου πήγαινε τα αδέρφια μου και εμένα στον κινηματογράφο μετά το σχολείο. Μια μέρα του χειμώνα το 1995, μας πήγε να δούμε την ταινία «Μπίλι Μάντισον». Στον μυαλό ενός μαθητή της τετάρτης τάξης, ήταν τέλεια. Ο Μπίλι ήταν ανόητος και παράξενος, γλυκός και καλοπροαίρετος... Η απεικόνιση από τον Σάντλερ αυτού του άντρα-παιδιού που έχει κολλήσει στη μόνιμη εφηβεία με εντυπωσίασε αμέσως», είπε.

O Λούγκο εξηγεί ότι έπαιρνε μαζί του στον κινηματογράφο ένα κασετόφωνο όταν πήγαινε να δει ταινίες του Σάντλερ, ώστε να μπορεί να ηχογραφήσει την ταινία και να την ακούει αργότερα για να απομνημονεύει τους διαλόγους.

Ως αγαπημένη του ερμηνεία του Σάντλερ, ο Λούγκο ξεχωρίζει εκείνη στην ταινία «Uncut Gems».

«Ο Σάντλερ συνεχίζει να βελτιώνεται, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη βραβευμένη ερμηνεία του στην ταινία των αδελφών Σάφντι», γράφει ο Λούγκο. «Ήταν πάντα ευέλικτος - μπορεί να ενσαρκώσει ευάλωτους, κακούς, ρομαντικούς, θυμωμένους, γλυκούς, ανόητους - αλλά ποτέ δεν κατάφερε να διοχετεύσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε μια ερμηνεία τόσο απρόσκοπτα, όπως όταν υποδύθηκε τον Χάουαρντ Ράτνερ έναν παρορμητικό έμπορο διαμαντιών που βάζει μια σειρά στοιχημάτων με υψηλό τίμημα που τελικά οδηγούν σε μια βίαιη, τραγική πτώση».

Ο Λούγκο μοιράζεται επίσης ένα διασκεδαστικό στοιχείο που μπορεί να έχει διαφύγει από την αντίληψη ορισμένων θαυμαστών του ηθοποιού. «Το "Uncut Gems" είναι μέρος του Κινηματογραφικού Σύμπαντος του Σάντλερ, καθώς ο Χάουαρντ φωνάζει: ‘That’s my boy!’ (Αυτό είναι το αγόρι μου!) σε αυτήν την ταινία, μια ατάκα που έχω μετρήσει ότι χρησιμοποίησε σε τουλάχιστον 10 ακόμη ταινίες», αναφέρει.

«Δεν γνώριζα ότι μια οικογενειακή ταινία μετά το σχολείο θα ερχόταν να διαμορφώσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου. Είμαι ευγνώμων που έζησα τόση χαρά τα τελευταία 25 χρόνια, με την ευγενική χορηγία του Sandman. Εύχομαι για άλλα 25».

Ο φανατικός θαυμαστής του Άνταμ Σάντλερ πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2017 (την ημέρα που ο ηθοποιός γιόρταζε τα 51α γενέθλιά του) έως τις 9 Σεπτεμβρίου του 2018 βλέποντας μία ταινία με τον αγαπημένο του πρωταγωνιστή την ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ