ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει ρόλο παραγωγού σε ελληνική ταινία

Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει ρόλο παραγωγού σε ελληνική ταινία
ΑΡ Photo

Μετά την επιλογή της ταινίας «Μήλα» του Χρήστου Νίκου ως το επίσημο άνοιγμα των Οριζόντων του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, η Κέιτ Μπλάνσετ αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο της executive producer σε αυτήν.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας είδε τα «Μήλα», συναντήθηκε με το Χρήστο Νίκου και του είπε πόσο της άρεσε η ταινία. Ακολούθως, η Μπλάνσετ αποφάσισε να μπει ως executive producer στα «Μήλα», μέσω της εταιρίας παραγωγής της Dirty Pictures.

Στόχος, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Deadline, είναι να συνδεθεί το όνομά της, η υπογραφή της και η επιρροή της με την πιθανή οσκαρική πορεία της ταινίας. Η Μπλάνσετ θέλει βοηθήσει την ταινία να μπει στην πεντάδα της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

«Τα "Μήλα" είναι μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», είπε η Μπλάνσετ. «Η ταινία του Χρήστου Νίκου είναι μία μοναδική και πανέμορφη παραβολή για την μνήμη και την απώλεια, η οποία αποκτά νέο βάθος τη χρονική στιγμή που ζούμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε δημιουργικά με τον Χρήστο και θα βοηθήσουμε στο να διαδώσουμε τη ζεστασιά, το χιούμορ και την συναρπαστική ματιά του...»

«Δεν ξέρω πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη, αλλά αυτή η στιγμή θα μου μείνει αξέχαστη», απάντησε ο Χρήστος Νίκου. «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδεχόμαστε στην ομάδα των "Μήλων" τρεις καταπληκτικούς, ταλαντούχους κι επιδραστικούς παραγωγούς όπως οι Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φρασίν και Άντριου Άπτον (οι συνέταιροι της Μπλάνσετ στην εταιρεία παραγωγής)..»

Τα «Μήλα» είναι παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή (Boo productions), μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου από τη Feelgood.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ