ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Χάρις Αλεξίου ανεβαίνει στο σανίδι του Μικρού Παλλάς - Με ένα πολύ προσωπικό μονόλογο

Η Χάρις Αλεξίου ανεβαίνει στο σανίδι του Μικρού Παλλάς - Με ένα πολύ προσωπικό μονόλογο

Η Χάρις Αλεξίου, λίγο καιρό μετά την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι και με αφορμή το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, ανεβαίνει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και απευθύνεται στο κοινό μέσα από τη θεατρική πράξη.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα μοιραστεί μαζί μας τη ζωή μίας γυναικείας ύπαρξης, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σοβαρότητα, μίας γυναικείας φιγούρας που ήξερε να μεταμφιέζει την όψη της αλλά και την ψυχή της για να μπορέσει να συνεχίσει.

Μία γυναίκα χωρίς όνομα, μέσα στην ησυχία του μικρού της κόσμου, μονολογεί. Η σημερινή μέρα δεν είναι τυχαία. Συμπληρώνονται κάποια χρόνια από το θάνατο ενός ανθρώπου που στάθηκε σημαντικός για τη ζωή της. Εκείνη δούλευε τότε ως νυχτερινή αποκλειστική του νοσοκόμα. Κι αυτός, λάτρευε να της μιλά με τις ώρες. Οι διηγήσεις του «Γέρου» της καθώς και μια εξωφρενική συγκυρία θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μια μέρα.

Η ηρωίδα βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη αντεστραμμένο και δεν το αναγνωρίζει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από την πραγματικότητα, σκέφτεται. Ούτε και αλήθεια γίνεται να υπάρξει δίχως τη λάμψη μιας απάτης. Η ηρωίδα κάνει τον απολογισμό της ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ειλικρίνειας και παραπλάνησης, κωμικότητας και άκρως τραγικής μοναξιάς. Καθώς μιλά και ακούει τη φωνή της αιχμαλωτίζεται κι η ίδια στον ιστό της σαγηνευτικής της αφήγησης.

Όλα είναι πάντα αλλιώς, κι η ίδια είναι πάντα μια άλλη.

Info

«Μεταμφίεση», του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Πρωταγωνιστεί: Χάρις Αλεξίου

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας

Σκηνικά - κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Έναρξη παραστάσεων: 16 Οκτωβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή, Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 20:00

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο: Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 (City Link)

Τηλέφωνο: 2103210025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ