ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: Επιστρέφει μπροστά και πίσω από την κάμερα με ταινία Sci Fi

Τζορτζ Κλούνεϊ: Επιστρέφει μπροστά και πίσω από την κάμερα με ταινία Sci Fi
Imdb

Μετά από τρία χρόνια που έχει να σκηνοθετήσει και τέσσερα που έχει να παίξει στον κινηματογράφο, ο Τζορτζ Κλουνεϊ επιστρέφει -ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής- σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τελευταία του σκηνοθετική δουλειά ήταν το «Suburbicon» του 2017 και η τελευταία φορά που πρωταγωνίστησε σε ταινία ήταν στο «Money Monster» της Τζόντι Φόστερ το 2016. Και τώρα, ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί τον εαυτό του στο «The Midnight Sky», τη νέα του ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου, στο Netflix.

To «The Midnight Sky» αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας αστροναυτών της NASA οι οποίοι επιστρέφουν στη Γη μετά από αποστολή εξερεύνησης του πλανήτη Δία που, όπως ανακάλυψαν, έχει μια ατμόσφαιρα όπου μπορείς να αναπνεύσεις κι ένα κλίμα στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν.

Επιστρέφοντας όμως στη Γη, θα διαπιστώσουν ότι ενώ ανακάλυψαν ένα καινούριο σπίτι για την ανθρωπότητα, το παλιό είναι πλέον ετοιμοθάνατο. Ο ήρωας που υποδύεται ο Κλούνεϊ, ένας επιστήμονας που πάσχει από καρκίνο, προσπαθεί να εμποδίσει την επιστροφή της ομάδας και να στείλει μήνυμα στο διαστημόπλοιό τους, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να εκτεθεί στο τοξικό γήινο περιβάλλον.

Η ταινία τελείωσε τα γυρίσματά της τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα μοιάζει πιο προφητική από ποτέ:

Βασισμένη στο βιβλίο της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον, «Good Morning, Midnight», η ταινία διαδραματίζεται στο 2149, αλλά όπως λέει ο ίδιος ο Κλούνεϊ, πολλά απ΄όσα περιγράφει το βιβλίο μπορούν να γίνουν απόλυτα κατανοητά από τους θεατές του σήμερα. Και περιγράφει το κλίμα του φιλμ ως «αυτό μιας θλίψης για το τι μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν ο ένας στον άλλο και το πόσο εύκολα μπορούν να χαθούν όλα όσα θεωρούμε δεδομένα». Ο Κλούνεϊ, τέλος, λέει στο Vanity Fair ότι η ταινία είναι ένας συνδυασμός του «Gravity» και του «Revenant».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ