ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζόνι Ντεπ: «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι απίστευτη» - Εκκρεμούν δύο ακόμη δίκες

Τζόνι Ντεπ: «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι απίστευτη» - Εκκρεμούν δύο ακόμη δίκες
AP Photo

Ο Τζόνι Ντεπ έχασε την δίκη για δυσφήμηση κατά της βρετανικής ταμπλόιντ «The Sun», δημοσιεύματα της οποίας τον χαρακτήριζαν βίαιο σύζυγο κατά της ηθοποιού Άμπερ Χερντ.

Η μήνυση αφορούσε σε άρθρο του Νταν Γούτον, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018, αποκάλεσε «wife beater» τον Ντεπ, θεωρώντας τις κατηγορίες της Άμπερ Χερντ ως πραγματικό γεγονός. Η ετυμηγορία του βρετανικού δικαστηρίου δικαίωσε την εφημερίδα και την Άμπερ Χερντ, θεωρώντας ότι οι αποδείξεις που προσκόμισε στο δικαστήριο στηρίζουν επαρκώς τη θέση της.

Η πλευρά του Τζόνι Ντεπ απαντά, μέσω της δικηγόρου του Τζένι Άφια, μια ημέρα μετά την απόφαση: «Η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι απλώς λανθασμένη, είναι κι εντελώς απίστευτη. Μάς προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο δικαστής τη στήριξε στην κατάθεση της Χερντ, αγνοώντας μία μακρά σειρά μαρτύρων -από αστυνομικούς, νοσοκόμους, γιατρούς και την πρώην βοηθό της- αλλά και μία στίβα από αποδείξεις που ανέτρεπαν την κατάθεση αυτή βήμα, βήμα και λέξη-λέξη. Πώς είναι δυνατόν ένα δικαστήριο να τα παραβλέψει όλα αυτά;»

Εκκρεμούν δύο ακόμη δίκες

«Η απόφαση είναι τόσο προβληματική που θα ήταν γελοίο (ο Ντεπ) να μην ασκήσει έφεση για να την ανατρέψει. Επειδή όμως εκκρεμεί και μία αντίστοιχη δίκη στα αμερικανικά δικαστήρια, έχουμε εμπιστοσύνη ότι, αντίθετα με εδώ, η δικαιοσύνη θα δώσει την ίδια βάση και στις δυο πλευρές με καθαρό βλέμμα», κατέληξε η πλευρά του ηθοποιού.

Η δικηγόρος της Άμπερ Χερντ είπε: «Όσοι ήμασταν παρόντες στη δίκη δεν νιώσαμε καμία έκπληξη με το αποτέλεσμα. Πολύ σύντομα στην αντίστοιχη δίκη στην Αμερική, θα παρουσιάσουμε ακόμα περισσότερα κι ακόμα πιο ακλόνητα στοιχεία που στηρίζουν την υπόθεσή μας. Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην Άμπερ Χερντ ότι θα δικαιωθεί».

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και μια τρίτη δίκη, καθώς ο Τζόνι Ντεπ έχει μηνύσει την ίδια την Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ