ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τι απέγινε το ζευγάρι του Notting Hill; Ο Χιου Γκραντ έχει τη δική του απάντηση

Τι απέγινε το ζευγάρι του Notting Hill; Ο Χιου Γκραντ έχει τη δική του απάντηση
Imdb

Στις ταινίες του Χόλιγουντ -και ειδικότερα στις ρομαντικές- η αυλαία πέφτει όταν το ζευγάρι καταφέρνει επιτέλους να είναι μαζί. Κανείς δεν μας λέει τι έγινε μετά. Ίσως καλύτερα, αν ακούσουμε το Χιού Γκραντ...

Στην ταινία του 1999 Notting Hill, οι χαρακτήρες που ερμηνεύουν ο Χιου Γκραντ και η Τζουλια Ρόμερτς περνάνε τα πάνδεινα έως ότου καταφέρουν να είναι στο τέλος μαζί, κάνοντας εκατομμύρια θεατές να συγκινηθούν.

«Είμαι ένα απλό κορίτσι που θέλει να αγαπηθεί», λέει η Ρόμπερτς στον Γκραντ σε μια σκηνή της ταινίας, μια ατάκα που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία, πριν οι δύο τους ζήσουν καλά κι εμείς καλύτερα. Ισχύει;

Αν ακούσουμε το Χιου Γκραντ πιθανώς όχι. Ο ηθοποιός κλήθηκε να απαντήσει για το μέλλον της ιστορίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του και γκρέμισε με τη μια το όνειρο:

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ήρωές μου απ' αυτές τις ρομαντικές κομεντί έζησαν την καταστροφή. Γιατί αυτές οι ταινίες είναι γεμάτες ψέματα», λέει ο ηθοποιός.

«Είμαι σίγουρος ότι ο ήρωάς μου από το "Notting Hill" κι η ηρωίδα της Τζούλια Ρόμπερτς έζησαν το πιο άσχημο διαζύγιο που μπορείς να φανταστείς, με πανάκριβους και μνησίκακους δικηγόρους».

«Θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα να γυριζόταν πάλι η ταινία ως ένα σκοτεινό δράμα», συμπληρώνει: «Οι δύο τους θα ήταν τραυματισμένα παιδιά που χωρίστηκαν βίαια».

Η συνέντευξη που έδωσε, με αφορμή τη νέα σειρά «The Undoing», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τη Νικόλ Κίντμαν, ξεχειλίζει από κυνισμό:

«Όσο πιο σκοτεινοί, τόσο πιο καλοί είναι για μένα οι ήρωες που ενσαρκώνω. Ολοι οι ηθοποιοί προτιμούν να παίζουν πιο σκοτεινούς και σύνθετους ήρωες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ