ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σον Κόνερι: Το πιστόλι που κρατουσε ως Μποντ στο «Dr. No» βγαίνει σε δημοπρασία

Σον Κόνερι: Το πιστόλι που κρατουσε ως Μποντ στο «Dr. No» βγαίνει σε δημοπρασία
Imdb

Το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Σον Κόνερι στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ είναι ο πρωταγωνιστής των εκθεμάτων που βγαίνουν στο «σφυρί», σε μια δημοπρασία στο Χόλιγουντ τον ερχόμενο μήνα.

Το ημιαυτόματο Walther PP gun, μαζί με το μικρότερο μοντέλο του PPK, αποτέλεσε μία από τις γνωστότερες εικόνες της ταινίας. Η τιμή του αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 150.000 – 200.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien's Auctions στο Μπέβερλι Χιλς την 6η Δεκεμβρίου, ανέφερε τη Δευτέρα ο οίκος δημοπρασιών.

Το συγκεκριμένο όπλο το χρησιμοποιούσε ο Κόνερι στην ταινία«Dr. No» το 1962.

Ο Σον Κόνερι, ο πρώτος που ενσάρκωσε τον διάσημο Βρετανό πράκτορα στη μεγάλη οθόνη, απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου, σε ηλικία 90 ετών.

«Η σιλουέτα του 007 να κρατάει αυτό το όπλο αναδείχθηκε στην πιο εμβληματική εικόνα των ταινιών του Τζέιμς Μποντ και σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αναφορές της ποπ κουλτούρας, όλων των εποχών», εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien's Auctions, σε ανακοίνωσή του.

Για να βάζουμε, πάντως τα πράγματα στη θέση τους, από τη συγκεκριμένη ταινία, πέρα από το όπλο, έμεινε στην ιστορία και η ανάδυση από τη θάλασσα της Ούρσουλα Άντρες...

Το πιστόλι είναι το κορυφαίο έκθεμα από τα συνολικά 500 αντικείμενα με αναμνηστικά από το Χόλιγουντ που θα δημοπρατηθούν, μεταξύ άλλων το κράνος που φόραγε ο Τομ Κρουζ στο«Top Gun» και το πρώτο φόρεμα που φόρεσε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ