ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Music Escapades: Ελληνική ραπ και ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ live από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Music Escapades: Ελληνική ραπ και ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ live από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 21.00, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, ο ταλαντούχος Έλληνας ράπερ, θα εμφανιστεί στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για μια συναυλία στο πλαίσιο της σειράς Μusic Escapades.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Παναγιώτης Κυριακού) μοιράζεται τα βιώματα και τις προσωπικές του εμπειρίες με τρόπο ειλικρινή ακολουθώντας πιστά μέσα στον χρόνο την κουλτούρα του hiphop. Μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα σε αυτήν από το ξεκίνημά του με τους Ψυχόδραμα 07 μέχρι τους προσωπικούς του δίσκους που υπογράφει με το όνομα ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ.

Από MC και Beatmaker έχει εξελιχθεί σε ένα δημιουργικό παραγωγό με δυνατές ρίμες, πάθος και ενέργεια. Ως ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Bashment δίνει χώρο και φωνή σε νέους ταλαντούχους ράπερ διευρύνοντας τη σκηνή του hiphop.

Στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ θα ερμηνεύσει τραγούδια από όλη την πορεία του: από τα «Διηγήματα Χαμένης Νιότης» μέχρι τα πρόσφατα κομμάτια του για τα «Παιδιά της Νέας Εποχής» από το τελευταίο του concept άλμπουμ DECA.

Η προσωπική του δισκογραφία ξεκίνησε το 2004 με το Κάνοντας Μια Βόλτα, ενώ ακολούθησε έξι χρόνια αργότερα το άλμπουμ Ήταν Περίεργη Κατάσταση, με τραγούδια όπως το «Ξέρω Πια Πόσο Διαρκεί». Ο ήχος του εξελίσσεται συνεχώς στα επόμενα άλμπουμ του Mόνο Με Χρώμα το 2012 και Ελπίδα το 2015.

Τον Απρίλιο του 2018 ταξίδεψε στα RedBullStudios του Τόκιο για την ηχογράφηση και το βιντεοκλίπ ενός single αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία. Γεμάτος με νέες εικόνες από την ιαπωνική μητρόπολη έγραψε το τραγούδι «Η Χρονιά του Δράκου» ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του.

Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησαν οι πρώτες του διεθνείς εμφανίσεις στο LeBotanique των Βρυξελλών και στο Φεστιβάλ Europavox του Κλερμόν-Φεράν με δύο συναυλίες. Το 2019 δημιούργησε το πιο φιλόδοξο concept άλμπουμ DECA με δέκα τραγούδια σαν μικρές ιστορίες, όλα οπτικοποιημένα σε αντίστοιχα βιντεοκλίπ σε μία ολοκληρωμένη οπτικοακουστική πρόταση. Στις αρχές του 2020 ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ ενορχηστρώνει τα κομμάτια του από την αρχή δίνοντας νέα πνοή στις συνθέσεις του με διαφορετικές, οργανικές εκδοχές τους.

Παρακολουθήστε τη συναυλία ζωντανά στο www.snfcc.org/ekdiloseis/music-escapades-taf-lathos/καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube την Κυριακή 22/11 στις 21.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ