ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ξανά γυμνή στα κοινωνικά δίκτυα η Kιμ Καρντάσιαν

Ξανά γυμνή στα κοινωνικά δίκτυα η Kιμ Καρντάσιαν

Σαν να ήταν στρατηγικά σχεδιασμένη η απουσία της από κάθε κοινωνικό δίκτυο για δύο 24ωρα, η Κιμ Καρντάσιαν έκανε μια ανάρτηση που κλασικά, πρόκειται να ρίξει το ανόητο Internet.

Γυμνή, με λεζάντα “Όταν δεν έχεις τι να φορέσεις...” η Καρντάσιαν έκανε μια ανάρτηση τολμηρή ακόμη και για τα δικά της, περίπου soft porn, δεδομένα. Αυτοί που αναζητούν την αλήθεια πίσω από τις αναρτήσεις της βασίλισσας της συμμορίας των Κ, ισχυρίζονται ότι η φωτογραφία δεν είναι καινούργια καθώς έχουν περάσει μέρες από τότε που εμφανίστηκε για τελευταία φορά ξανθιά στο event του Κάνιε Ουέστ, συζύγου και μέντορα της, στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, η φωτογραφία δεν είναι κομμάτι του κινήματος Free The Nipple που προσπαθεί να δικαιώσει το γυναικείο γυμνό στο Instagram καθώς η Κιμ Καρντάσιαν φρόντισε να λογοκρίνει το πορτρέτο της πριν το κάνουν άλλοι για την ίδια.

https://www.instagram.com/p/p

Η επιλεκτική λογοκρισία του Instagram

Aν και η ακαδημαϊκός των selfies φρόντισε να κρατήσει τα προσχήματα, ο πόλεμος για το τι χαρακτηρίζεται άσεμνο από την ψηφιακή πλατφόρμα και τι όχι καλά κρατεί από τότε που η κωμικός και δημοσιογράφος Τσέλσι Χάντλερ έκανε τη γυμνόστηθη ανάρτηση της στο Instagram στην οποία ιππεύει σαν άλλη αμαζόνα ή μάλλον άλλος Πούτιν, ένα άλογο.

Με την κίνηση της η διάσημη ηθοποιός και κωμικός προσπάθησε να περάσει το μήνυμά της χρησιμοποιώντας τον ρώσο πρόεδρο όταν υποστήριξε ότι “ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ελεύθερος να δημοσιεύει ελεύθερα οπουδήποτε τη φωτογραφία όπου ο ίδιος είναι γυμνόστηθος και έφιππος, χωρίς λογοκρισία, την ίδια φωτογραφία δεν μπορεί να ανεβάσει μια γυναίκα χωρίς αυτή να θεωρηθεί άσεμνη από πολλές ιστοσελίδες”.

Το Instagram κατέβασε την ανάρτηση της Χάντλερ τουλάχιστον τρεις φορές. “Οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένας άνδρας, μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να το κάνει καλύτερα #κρεμλίνο” έγραψε η κωμικός επιτέθηκε στο αμφίσημο πρωτόκολλο του κοινωνικού δικτύου.

chelseaNEW

“Είναι σεξιστικό να κατεβάζετε τη φωτογραφία. Έχω κάθε δικαίωμα να αποδεικνύω ότι έχω καλύτερο σώμα από τον Πούτιν” έγραψε.

To Ιnstagram απάντησε ότι η απαγόρευση της ανάρτησης της είναι μέρος του πλάνου “να διατηρηθεί το Instagram ασφαλές”. Όταν η Χάντλερ έκανε ξανά τη γυμνόστηθη ανάρτηση της έγραψε, σκωπτικά.

“Αν το Instagram κατεβάσει ξανά τη φωτογραφία, μου λέει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περισσότερα δικαιώματα από την 1η τροποποίηση του συντάγματος από εμένα. Μιλήστε στα αφεντικά σας.”

To κίνημα Free The Nipple έχει γιγαντωθεί στην Αμερική καθώς οι Σκάουτ Γουίλις (κόρη του Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ), Μάιλι Σάιρους και Κάρα Ντελεβίν επιμένουν ότι το γυμνό, γυναικείο στήθος οφείλει να εκτίθεται δημόσια όταν και όπου θέλει.

Η Kιμ Καρντάσιαν, αποφασισμένη να δημοσιοποιήσει την παλιά φωτογραφία της χωρίς ρούχα για να αποδείξει ότι η βασίλισσα είναι γυμνή, έκανε την ανάρτηση και στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θάνατος από selfie;

Δικαστική αποφασή κατά αποζημίωσης σε μακάκο για selfie του που δημοσιεύτηκε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ