ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντόλι Πάρτον: Δωρεά 1.000.000 δολαρίων στην έρευνα της Moderna για το εμβόλιο κατά του Covid-19

Ντόλι Πάρτον: Δωρεά 1.000.000 δολαρίων στην έρευνα της Moderna για το εμβόλιο κατά του Covid-19
Associated Press

Τον Απρίλιο, η σπουδαία καλλιτέχνης της κάντρι μουσικής, έκανε δωρεά σε επιστημονικό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Βάντερμπιλτ στο Τενεσί.

Επτά μήνες αργότερα, αποκαλύφτηκε πως η δωρεά της Ντόλι Πάρτον διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη χρηματοδότηση της έρευνας που βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna, το οποίο αυτήν την εβδομάδα έγινε το δεύτερο εμβόλιο κατά του COVID-19. Η Moderna υποστηρίζει πως το εμβόλιο αυτό, είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό σχεδόν 95%.

Οι υπόλοιποι χορηγοί περιλαμβάνουν το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, και το Πανεπιστήμιο του Emory.

Ανακοινώνοντας την απόφασή της τον Απρίλιο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, συνθέτρια, επιχειρηματίας και συγγραφέας έγραψε στο Instagram: «Ο μακροχρόνιος φίλος μου Δρ. Naji Abumrad, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Βάντερμπιλτ για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορωνοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Βάντερμπιλτ για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές».

https://www.instagram.com/p/B-ceG0wlAVc

Τα χρήματα που έδωσε η Πάρτον, συνέβαλαν επίσης στην έρευνα για τη θεραπεία ασθενούντων με κορωνοϊό μέσω της χορήγησης πλάσματος αίματος ιαθέντων, που περιέχει αντισώματα κατά του COVID-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ