ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κουέντιν Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας: Κάνει μυθιστόρημα το «Once Upon a Time… in Hollywood»

Ο Κουέντιν Ταραντίνο τώρα και συγγραφέας: Κάνει μυθιστόρημα το «Once Upon a Time… in Hollywood»
ΑΡ Photo

Την ώρα που κανείς δεν ξέρει εάν ο Κουέντιν Ταραντίνο σκοπεύει όντως να σταματήσει στις δέκα ταινίες, όπως έχει δηλώσει, ο ίδιος φαίνεται να ξεκινά μια νέα καριέρα και υπέγραψε συμφωνία για δύο βιβλία με τον εκδοτικό οίκο Harper.

O σκηνοθέτης θα κάνει μυθιστόρημα την ταινία του «Once Upon a Time… in Hollywood», το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021, ενώ θα ακολουθήσει ένα βιβλίο που θα συγγράψει για την τέχνη του κινηματογράφου.

«Τη δεκαετία του 1970 οι μεταφορές ταινιών σε μυθιστορήματα ήταν τα πρώτα βιβλία για ενήλικες που διάβαζα μεγαλώνοντας», λέει ο ίδιος ο Ταραντίνο. «Και έως σήμερα έχω μεγάλη αγάπη για αυτό το λογοτεχνικό είδος. Κατά συνέπεια, ως λάτρης των μυθιστορηματοποίησης κινηματογραφικών ταινιών, με υπερηφάνεια ανακοινώνω το “Once Upon a Time…in Hollywood” ως συνεισφορά μου σε αυτό το συχνά βαλμένο στο περιθώριο – αλλά αγαπημένο – υπο-είδος λογοτεχνίας.

Με ενθουσιάζει επίσης το ότι θα εξερευνήσω περαιτέρω τους χαρακτήρες μου και τον κόσμο τους σε ένα λογοτεχνικό εγχείρημα που θα μπορέσει (ελπίζω) να σταθεί δίπλα στο κινηματογραφικό αντίστοιχό του».

Η μετατροπή σε μυθιστόρημα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας θα εκδοθεί σε χαρτόδετο Harper Perennial, σε eBook και audio book. Το φθινόπωρο του 2021 θα ακολουθήσει πολυτελής έκδοση.

Το δεύτερο βιβλίο του Ταραντίνο θα είναι δοκίμιο, με τίτλο «Cinema Speculation». Το εμπνεύστηκε από τα κριτικά κινηματογραφικά δοκίμια της Πολίν Κάελ (Pauline Kael), για την οποία ο ίδιος έχει αναφέρει ότι έχει ασκήσει συγγραφική επιρροή πάνω του. Το «Cinema Speculation» θα είναι μια βαθιά κατάδυση στις ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις ίδιες ταινίες για τις οποίες η Κάελ έγραψε κριτική στο απόγειο της καριέρας της.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ