ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στα σαγόνια του καρχαρία: Ο Μπρους βρίσκει τη θέση του στο Μουσείο των Όσκαρ (pics)

Στα σαγόνια του καρχαρία: Ο Μπρους βρίσκει τη θέση του στο Μουσείο των Όσκαρ (pics)
ΑP Photo

Από κοντά δεν είναι τελικά και τόσο τρομακτικός. Ο μήκους 8 μέτρων Μπρους, ο καρχαρίας που πριν από σχεδόν 50 χρόνια δημιούργησε πανδαιμόνιο στις κινηματογραφικές θάλασσες του Στίβεν Σπίλμπεργκ, πλέον βρήκε ένα φιλόξενο σπίτι στο μουσείο των Όσκαρ, στο Λος Άντζελες.

«Ο Μπρους ο καρχαρίας», όπως βαπτίστηκε σύμφωνα με τον δικηγόρο του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μπρους Ράμερ, αιωρείται πλέον σε ύψος 9 μέτρων από το πάτωμα, στον τρίτο όροφο του μουσείου, που αναμένεται να ανοίξει στις 30 Απριλίου του 2021.

Ο καρχαρίας είναι το τελευταίο μοντέλο που δημιουργήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας του 1975. Καθώς τα σαγόνια του, πλάτους άνω του ενάμιση μέτρου, δεν περνούσαν από τις πόρτες του ασανσέρ του μουσείου, χρειάστηκε να περάσει το ομοίωμα από το παράθυρο, με τη βοήθεια γερανού.

«Είναι το τέλος ενός μακρύ ταξιδιού για τον Μπρους, από τότε που τον αποκτήσαμε το 2016 και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι καθώς τον υποδεχόμαστε στο νέο του σπίτι», είπε ο πρόεδρος του μουσείου Μπιλ Κράμερ.

Με βάρος άνω του μισού τόνου, ο Μπρους είναι προς το παρόν το πιο επιβλητικό έκθεμα της συλλογής του μουσείου των Όσκαρ, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα διάσημα κόκκινα παπούτσια της Τζούντι Γκάρλαντ στον «Μάγο του Οζ» και την κάπα του Δράκουλα που φορούσε ο Μπέλα Λουγκόσι στην ταινία του 1931.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ