ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Beyoncé: Πήρε τις περισσότερες υποψηφιότητες για Grammy - Σαρωτική επικράτηση των γυναικών

Beyoncé: Πήρε τις περισσότερες υποψηφιότητες για Grammy - Σαρωτική επικράτηση των γυναικών
ΑP Photo

Στα 39 της χρόνια και έχοντας ήδη 24 βραβεία Grammy στο ενεργητικό της, η Beyoncé βρίσκεται και φέτος στην κορυφή, συγκεντρώνοντας 9 υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων στις κατηγορίες του «Δίσκου της χρονιάς» και του «Τραγουδιού της χρονιάς».

Ακολουθούν η Ντούα Λίπα, η Τέιλορ Σουίφτ και ο ράπερ Roddy Ricch, οι οποίοι συγκέντρωσαν από 6 υποψηφιότητες ο καθένας.

Οι υποψηφιότητες της Μπιγιονσέ αφορούν κυρίως στο τραγούδι Black Parade, που εξυμνεί τη μαύρη κουλτούρα και τον ακτιβισμό κατά της ρατσιστικής βίας και κυκλοφόρησε μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ με επίκεντρο τον συστημικό ρατσισμό και τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς.

Το Black Parade θα αναμετρηθεί στην κατηγορία Τραγούδι της χρονιάς με την επιτυχία της Ντούα Λίπα Don't Start Now. Το lockdown άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ, Folklore, θα διεκδικήσει το βραβείο του άλμπουμ της χρονιάς, ενώ το σινγκλ της, Cardigan, βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το Τραγούδι της χρονιάς.

Οι υποψηφιότητες, που ανακοινώθηκαν σε ψηφιακή τελετή, αναδεικνύουν τις γυναίκες ως την απόλυτη δύναμη της μουσικής βιομηχανίας.

Η Τεξανή ράπερ Megan Thee Stallion, 25 ετών, ένα από τα μουσικά φαινόμενα της χρονιάς, συγκεντρώνει τέσσερις υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων για την «Αποκάλυψη της χρονιάς».

Η Μπίλι Άιλις, η 18χρονη τραγουδίστρια που στην περσινή απονομή είχε κερδίσει στις τέσσερις σημαντικότερες κατηγορίες, συγκέντρωσε φέτος και πάλι 4 υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων για το Άλμπουμ και το Τραγούδι της χρονιάς.

Η Μπρίτανι Χάουαρντ, γνωστή για τις εμφανίσεις της με το συγκρότημα Alabama Shakes, έλαβε 5 υποψηφιότητες για το πρώτο σόλο άλμπουμ της, Jaime.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 31 Νοεμβρίου 2021 σε τελετή στο Λος Άντζελες, με οικοδεσπότη τον Τρέβορ Νόουα. Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν η τελετή θα γίνει με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, όπως πολλές σημαντικές απονομές τους τελευταίους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ