ΚΟΣΜΟΣ

Άντονι Φάουτσι: «Ο Άγιος Βασίλης έρχεται και δεν φέρνει τον ιό - Έχει ανοσία»

Άντονι Φάουτσι: «Ο Άγιος Βασίλης έρχεται και δεν φέρνει τον ιό - Έχει ανοσία»
ΑP Photo

Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει και δεν θα φέρει τον κορωνοϊό, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι, καθησυχάζοντας τα τρομοκρατημένα μικρά.

«Ο Άγιος Βασίλης εξαιρείται από όλα αυτά γιατί ο Άγιος, από όλα τα καλά που έχει, έχει ένα πολύ καλό ανοσοποιητικό σύστημα», δήλωσε ο Φάουτσι στην USA TODAY.

Τα μικρά, φυσικά, ξέρουν ότι ο Άγιος Βασίλης έχει υπερφυσικές δυνάμεις: μέσα σε μία και μόνο νύχτα πετάει σε όλον τον πλανήτη, παραδίδει εκατομμύρια παιχνίδια και τρώει τόνους γλυκά.

Αλλά, με εκατομμύρια Αμερικανούς να ασθενούν ήδη με Covid-19, φόβοι για τον Άγιο Βασίλη έζωσαν τα παιδάκια, ειδικά για αυτήv την τόσο ιδιαίτερη φετινή παραμονή Χριστουγέννων, όταν κανείς δεν ξέρει εάν ο αγαπημένος τους άγιος θα καταφέρει να επισκεφτεί τα αναρίθμητα σπίτια που περιμένουν τα δώρα του.

Επιπλέον, καθώς είναι ηλικιωμένος και υπέρβαρος, είναι πιο επικίνδυνο να νοσήσει ο ίδιος.

Προφανώς, μέσα στο γενικό άγχος που διακατέχει τους πάντες αυτήν την περίοδο, τα παιδάκι αδεν εξαιρούνται και επειδή καθένας έχει τις δικές του ανησυχίες, ή έστω τις εκφράζει διαφορετικά, η δική τους αγωνία ήταν κυρίως αυτή.

«Ο Άγιος Βασίλης δεν πρόκειται να μεταδώσει σε κανέναν καμία μόλυνση», διαβεβαίωσε τα μικρά ο Δρ. Φάουτσι, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ