ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους»: 12 ντοκιμαντέρ σε μια διαδραστική πλατφόρμα

«Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους»: 12 ντοκιμαντέρ σε μια διαδραστική πλατφόρμα
Επιστροφή

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης συναντά «αξιοσημείωτους ανθρώπους» και τις συναντήσεις αυτές έχουμε τώρα την ευκαιρία να απολαύσουμε online, με την υποστήριξη του Onassis Culture.

Μετά από δύο σεζόν επιτυχίας στη μικρή οθόνη και την ΕΡΤ, προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε σχολεία, πανεπιστήμια και φυλακές, οι καθημερινοί ήρωες των ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» μεταφέρονται στην ακόμη μικρότερη οθόνη του υπολογιστή ή/και του κινητού μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γίνουμε μέρος της ιστορίας τους.

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση γιορτάζει το ξεκίνημα της διαδραστικής πλατφόρμας με την παρουσίαση τεσσάρων ταινιών («Να μείνω ή να φύγω;», «Επιστροφή», «Greek animal rescue», «Kick out poverty») από τη σπουδαία σειρά του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, αυτήν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Δώδεκα ταινίες μεγάλου μήκους, αόρατοι πρωταγωνιστές, δυσκολεμένοι και φαινομενικά καταδικασμένοι ήρωες χωρίς καμία προοπτική και ελπίδα. Νεαροί άνεργοι επιστήμονες, άστεγοι στο κέντρο της πόλης, ανήλικοι φυλακισμένοι, κυνηγημένοι πρόσφυγες, Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, τραυματισμένα αδέσποτα. Εκατόν ογδόντα νέες μικρού μήκους ταινίες που δίνουν στον θεατή τη δυνατότητα να κινηθεί με τον τρόπο που θέλει ο ίδιος μέσα στις ιστορίες των ηρώων, αλλά ακόμα και να έρθει σε επαφή με τις οργανώσεις που υποστηρίζουν τη θεματική κάθε ταινίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο σκηνοθέτης δίνει μια διαφορετική διάσταση στις «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», με την υποστήριξη του Onassis Culture. Μέσα από αυτή την πλατφόρμα, δημιουργείται μια νέα διαδραστική μορφή ντοκιμαντέρ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι δώδεκα αυτές ιστορίες, που κινηματογραφήθηκαν στο παρελθόν, γεννιούνται ξανά και επεκτείνονται δημιουργικά στο χρόνο και στο χώρο, αποτυπώνοντας τη συνέχειά τους μετά τους τίτλους τέλους.

O Μενέλαος Καραμαγγιώλης αναφέρει για την πλατφόρμα: «Κινηματογραφώντας για επτά χρόνια τις ζωές αυτών των ηρώων, που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, στο τέλος κάθε ταινίας εντοπίζεται φως στην άκρη του τούνελ, λύσεις σε αδιέξοδα της κρίσης και δρομολογείται ένα happy end, το οποίο πετυχαίνουν μόνοι τους, χωρίς την παρέμβαση σεναριογράφου, σε μια χώρα όπου η κρίση διαρκεί.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια νέα διαδραστική μορφή ντοκιμαντέρ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Έτσι, οι αρχικές 12 ταινίες και οι ιστορίες τους επεκτείνονται δημιουργικά στον χρόνο και στον χώρο, παρακολουθώντας (ή αποτυπώνοντας) τη συνέχεια κάθε ιστορίας».

Οι ταινίες (« Να μείνω ή να φύγω;», «Επιστροφή», «Greek animal rescue», «Kick out poverty») θα είναι διαθέσιμες στο Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση από 27 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2020 με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Επισκεφθείτε την πλατφόρμα: https://remarkablepeople.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ