ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Banksy: Άγνωστοι έκλεψαν το ποδήλατο από το έργο του «το κορίτσι με το χούλα - χουπ»

Banksy: Άγνωστοι έκλεψαν το ποδήλατο από το έργο του «το κορίτσι με το χούλα - χουπ»
Instagram

Δεν είναι ένας συνηθισμένος κλέφτης ποδηλάτων αυτός που πήρε το ποδήλατο από το κορίτσι με το χούλα χουπ, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Κι αυτό διότι το συγκεκριμένο ποδήλατο, αν και διαλυμένο, μάλλον κοστίζει πιο ακριβά από τα πιο ακριβά μοντέλα του κόσμου.

Το συγκεκριμένο ποδήλατο ήταν δεμένο με αλυσίδα σε έναν στύλο δίπλα στην τελευταία τοιχογραφία του Banksy στο Νότιγχαμ, η οποία απεικονίζει ένα μικρό κορίτσι να κάνει χούλα - χουπ. Το ποδήλατο ήταν μέρος του έργου και πριν από λίγες μέρες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, καθώς προφανώς έγινε αντικείμενο κλοπής.

Η τοιχογραφία εμφανίστηκε αρχικά στις 13 Οκτωβρίου και λίγο αργότερα, όπως το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, ο αινιγματικός καλλιτέχνης επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram ότι πρόκειται για δικό του έργο.

https://www.instagram.com/p/CGcHQSMs_wQ

Το ποδήλατο, που είναι εντελώς διαλυμένο και του λείπει και η πίσω ρόδα, εκλάπη μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο και την κλοπή ανακάλυψε η κάτοικος της περιοχής Τρέισι Τζέιν. «Είναι κρίμα να το έχει πάρει κάποιος και να έχει δείξει τέτοια ασέβεια όχι μόνο προς τον Banksy, αλλά και προς την πόλη του Νότιγχαμ», είπε η ίδια.

Προσπαθώντας να προστατέψει το έργο, το οποίο ήδη δύο φορές είχε γίνει στόχος βανδαλισμού με σπρέι, το δημοτικό συμβούλιο είχε τοποθετήσει πάνω στον τοίχο ένα διαφανές πλαστικό.

Δεν κατάφερε, όμως, να προστατεύσει το ποδήλατο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ