ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αρχίζει το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Η μουσική του λόγου

Αρχίζει το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Η μουσική του λόγου
Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της με τίτλο Η μουσική του λόγου, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το οποίο απαρτίζεται από πέντε ιδιαίτερες ιστορίες μικρού μήκους.

Οι προβολές των βίντεο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό για 30 μέρες μετά την πρεμιέρα τους.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Οι πέντε ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν, συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων.

O Γιώργος Κουμεντάκης σημειώνει: «Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν το 1ο και το 2ο Διαδικτυακό μας Φεστιβάλ (Μάιος-Ιούνιος 2020, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2020), συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες θεάσεις από όλο τον κόσμο, συνεχίζουμε δυναμικά με την πραγματοποίηση του 3ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το νέο Φεστιβάλ έχει τίτλο Η μουσική του λόγου και περιλαμβάνει πέντε βίντεο, πέντε ταινίες μικρού μήκους, όπου η μουσική και ο αφηγηματικός λόγος αποκτούν μια άλλη διάσταση μέσα από την τέχνη της εικόνας. Επιλέξαμε πέντε μουσικά έργα διαφορετικής θεματολογίας και αισθητικής προσέγγισης, τα οποία εξελίσσουν τον τρόπο με τον οποίο η μουσική περνάει μέσα από την ψηφιακή της μορφή σε μια άλλη πραγματικότητα. Το Διαδικτυακό Φεστιβάλ μάς επιτρέπει να είμαστε δημιουργικά ζωντανοί, όχι μόνο εν μέσω πανδημίας, αλλά και στη συνέχεια, καθώς αυτή η προσέγγιση των μουσικών έργων θα έχει ακόμη μεγαλύτερη παρουσία στο μέλλον».

Το πρόγραμμα

 • Εξαϋλωμένη νύχτα, έργο 4 του Άρνολντ Σαίνμπεργκ
  Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 - Θα παραμείνει online έως 9/1
 • Μich nicht του Νίκου Ιωακείμ
  Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 - Θα παραμείνει online έως 16/1
 • Προσευχή πάνω σε ένα νανούρισμα του Ταρκουίνιο Μέρουλα
  Πρεμιέρα: 23 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 - Θα παραμείνει online έως 23/1
 • Μουσικές καλημέρΕΛΣ
  Πρεμιέρα: 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 - Θα παραμείνει online έως 30/1
 • Η κυρία του σεληνόφωτος, έργο 41 του Γιώργου Σισιλιάνου
  Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου 2021 στις 21.30 - Θα παραμείνει online έως 6/2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ