ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Τζίλιαν Άντερσον για το ρόλο της Θάτσερ: «Ήταν μια τρομακτική πρόκληση» (vid)

Η Τζίλιαν Άντερσον για το ρόλο της Θάτσερ: «Ήταν μια τρομακτική πρόκληση» (vid)
imdb

Η επιλογή της Τζίλιαν Άντερσον για το ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ, στην τέταρτη σεζόν του The Crown παραμένει αμφιλεγόμενη για πολλούς, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός ερμήνευσε με τον καλύτερο τρόπο τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό.

Η ίδια η Άντερσον παραδέχεται ότι ήταν μια τρομακτική πρόκληση στην οποία όμως δεν θα μπορούσε να πει όχι.

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο η ηθοποιός μιλάει για το ρόλο και τις δυσκολίες του, ενώ αναλύεται και η σημασία της προσωπικότητας της Θάτσερ σε μια περίοδο ιδιαίτερα ταραγμένη για τη Βρετανία.

Η Άντερσον λέει το προφανές: Πόσο αγχώθηκε όταν προετοιμαζόταν για το ρόλο: «Η πίεση που νιώθει κανείς όταν υποδύεται έναν πραγματικό χαρακτήρα είναι τεράστια, όχι απλά επειδή πρόκειται για κάποιον που δίχασε τον κόσμο όσο η Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και γιατί απαιτούσε διαφορετική φωνή, διαφορετικό περπάτημα, διαφορετικές χειρονομίες. Το αντιμετώπισα ως μεγάλη υπόθεση», εξομολογείται η ηθοποιός.

Πέραν της εντυπωσιακής της εξωτερικής μεταμόρφωσης, η Άντερσον χρειάστηκε να δουλέψει επί πολλους μήνες για να επιτύχει βάδισμα και την ιδιαίτερη φωνή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Τα φυσικά της χαρακτηριστικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που θυμόμαστε από εκείνην. Είτε είναι η φωνή της, είτε τα μαλλιά της, οι χειρονομίες της και έτσι το θεώρησα σημαντικό να προσπαθήσω να κάνω σωστά όσο περισσότερα από αυτά γίνεται», λέει η Άντερσον στο βίντεο του Netflix.

«Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έζησαν την περίοδο της πρωθυπουργίας της, είχαν πολύ έντονα συναισθήματα για εκείνη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», συνεχίζει η Άντερσον και προσθέτει: «Οπότε ήταν από τη μία τρομακτικό και από την άλλη ένα από τα πράγματα τα οποία δεν μπορείς να αρνηθείς».

«Μπορούσες να τη δεις να γίνεται αυτός ο άνθρωπος, η φωνή, οι χειρονομίες, ο τρόπος που κρατούσε την τσάντα...», λέει για την Άντερσον η Ολίβια Κόλμαν, η οποία για δεύτερη σεζόν υποδύεται στη σειρά τη Βασίλισσα Ελισάβετ. «Το έκανε τόσο υπέροχα και ευφυώς. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιοα που θα το έκανε καλύτερα», συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ