ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Μαντς Μίκελσεν αντικαθιστά τον Τζόνι Ντεπ: «Είναι πολύ λυπηρό αυτό που του συμβαίνει»

Ο Μαντς Μίκελσεν αντικαθιστά τον Τζόνι Ντεπ: «Είναι πολύ λυπηρό αυτό που του συμβαίνει»
ΑP Photo

Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Μαντς Μίκελσεν θα υποδυθεί τον κακό Γκρίντελβαλντ στη νέα ταινία της κινηματογραφικής σειράς «Fantastic Beasts» (Τα Φανταστικά Ζώα) μετά την παραίτηση του Τζόνι Ντεπ.

Στις 25 Νοεμβρίου η Warner Bros. ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου ότι ο Δανός ηθοποιός επιλέχθηκε για τον ρόλο του σκοτεινού μάγου Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ στο επερχόμενο φιλμ, το οποίο είναι στο στάδιο της παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής του στην ταινία, ο Μίκελσεν μίλησε για το ρόλο σε συνέντευξή του στο EW και απάντησε στην ερώτηση πώς θα διαφέρει η δική του προσέγγιση όσον αφορά τον Γκρίντελβαλντ.

«Λοιπόν, πρόκειται να είμαι εγώ, οπότε αυτή είναι μία διαφορά», αστειεύτηκε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε:

«Είναι ένας δύσκολος ρόλος. Τον επεξεργαζόμαστε ακόμα», εξήγησε. «Πρέπει να υπάρχει μια γέφυρα ανάμεσα σε αυτό που έκανε ο Τζόνι και αυτό που πρόκειται να κάνω. Και ταυτόχρονα, πρέπει επίσης να κάνω το ρόλο δικό μου».

Σχολίασε επίσης τις συνθήκες που του έδωσαν το ρόλο: «Είναι προφανώς εξαιρετικά ενδιαφέρων και ωραίος ρόλος» είπε ο Μίκελσεν. «Είναι επίσης σοκαριστικό το ότι ήρθε μετά από αυτό που συνέβη, το οποίο είναι εξαιρετικά λυπηρό. Εύχομαι και στους δύο τα καλύτερα. Αυτές είναι θλιβερές συνθήκες. Ελπίζω και οι δύο να επιστρέψουν στην ενεργό δράση και πάλι πολύ σύντομα», κατέληξε.

Η απομάκρυνση του Ντεπ ήρθε μετά από αίτημα του στούντιο όταν ο ηθοποιός έχασε τη δίκη για δυσφήμηση κατά της βρετανικής εφημερίδας The Sun, για τα ρεπορτάζ της σχετικά με τον ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του, μοντέλου και ηθοποιού, Άμπερ Χερντ.

@Imdb

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ντεπ ζητήθηκε να παραιτηθεί μετά από μία μόνο μέρα γυρισμάτων αν και θα του καταβληθεί η πλήρης αμοιβή του.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Δανός ηθοποιός ήταν ο πρώτος στη λίστα των υποψήφιων για τον ρόλο στην επερχόμενη συνέχεια του spin-off του «Χάρι Πότερ». Συγκεκριμένα ήταν επιλογή του σκηνοθέτη, Ντέιβιντ Γέιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ