ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Χάρι: Προσφεύγει πάλι στη δικαιοσύνη κατά βρετανικής ταμπλόιντ

Πρίγκιπας Χάρι: Προσφεύγει πάλι στη δικαιοσύνη κατά βρετανικής ταμπλόιντ
ΑP Photo

Ο πρίγκιπας Χάρι προσέφυγε και πάλι στη βρετανική δικαιοσύνη, κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον όμιλο Associated Newspapers, που εκδίδει την ταμπλόιντ «Mail on Sunday», εις βάρος της οποίας έχει ήδη προσφύγει η σύζυγός του, Μέγκαν, αλλά για διαφορετικό λόγο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», η νομική ομάδα του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ κατέθεσε τον φάκελο στα τέλη Νοεμβρίου ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, σχετικά με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τη «Mail on Sunday», την κυριακάτικη έκδοση της «Daily Mail».

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφερόταν ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν έχει πλέον επαφές με το Βασιλικό Ναυτικό (Royal Marines) από τότε που αποσύρθηκε από τη βασιλική οικογένεια τον περασμένο Απρίλιο. Ο Χάρι είχε πάντα στενές σχέσεις με το στρατό, έχοντας υπηρετήσει 10 χρόνια στη διάρκεια των οποίων πραγματοποίησε και αποστολές στο Αφγανιστάν.

Το δημοσίευμα προσέβαλε βαθύτατα το Χάρι, ο οποίος αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει προσφύγει ήδη κατά του ομίλου Associated Newspapers, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε την προσωπική ζωή της δημοσιεύοντας αποσπάσματα από μια επιστολή προς τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018.

Το ζευγάρι αντέδρασε στο γεγονός ότι η εφημερίδα δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει η Μαρκλ στον πατέρα της, με τον οποίο είναι γνωστό ότι δεν έχουν καλές σχέσεις. Το γεγονός προκάλεσε το πρώτο -ασυνήθιστο ως τότε- ξέσπασμα του Χάρι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα βρετανικά ταμπλόιντ τη σύζυγό του, προειδοποιώντας ότι πλέον δεν θα είναι «ένας σιωπηλός μάρτυρας στον προσωπικό της πόνο».

Ο Χάρι, έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έχει καταγγείλει επανειλημμένως την πίεση των ΜΜΕ στο ζευγάρι, την οποία ανέδειξε ως βασική αιτία για την απόσυρσή τους από τη βασιλική οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ