ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ουίλιαμ και Κέιτ στο στόχαστρο: Δεν είναι τώρα καιρός για περιοδείες - Η νέα εμφάνιση της Ελισάβετ

Ουίλιαμ και Κέιτ στο στόχαστρο: Δεν είναι τώρα καιρός για περιοδείες - Η νέα εμφάνιση της Ελισάβετ
ΑP Photo

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμκαι η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, βρέθηκαν στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων λόγω της περιοδείας που πραγματοποίησαν στη Σκωτία και την Ουαλία, εν μέσω του δεύτερου κύματος του νέου κορωνοϊού.

Οι τοπικές κυβερνήσεις επιφύλαξαν χλιαρή υποδοχή στο ζευγάρι, με τον υπουργό Υγείας της Ουαλίας, Βόγκαν Γκέτινγκ, να λέει ότι θα προτιμούσε «κανείς να μην κάνει περιττές επισκέψεις».

«Η επίσκεψή τους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία, προκειμένου οι πολίτες να λένε ότι δεν κατανοούν όσα τους ζητάμε να κάνουν», επισήμανε ο ίδιος μιλώντας στο BBC.

Οι μετακινήσεις μεταξύ των διαφορετικών περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς, με στόχο την αποφυγή αναζωπύρωσης των κρουσμάτων στη χώρα, που μετρά περισσότερους από 61.000 νεκρούς από την πανδημία, το θλιβερότερο απολογισμό θανάτων στην Ευρώπη.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το ταξίδι τους με το «βασιλικό τρένο», που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, με πρώτο σταθμό της περιοδείας τους τη Σκωτία, όπου συναντήθηκαν με πληρώματα ασθενοφόρων στο Νιούμπριτζ, κοντά στο Εδιμβούργο.

Σκοπός της περιοδείας τους, να διανύσουν 2.000 χιλιόμετρα και να συναντηθούν με εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας και με κατοίκους.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, άφησε να εννοηθεί ότι το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας.

«Η κυβέρνηση της Σκωτίας ενημερώθηκε για την πρόθεσή τους να έλθουν και εμείς διαβεβαιώσαμε ότι οι περιορισμοί που βρίσκονται σε ισχύ στη Σκωτία θα τους γνωστοποιηθούν, προκειμένου να το λάβουν υπόψη τους στην απόφασή τους και την προετοιμασία της επίσκεψής τους», είπε η Στέρτζον.

Από την άλλη, η βρετανική κυβέρνηση επιδοκίμασε το ταξίδι του Ουίλιαμ και της Κέιτ. «Ο πρωθυπουργός χαίρεται που βλέπει τη θερμή υποδοχή που ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ έλαβαν κατά τη διάρκεια του πολύ σημαντικού ταξιδιού τους με τρένο στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.

«Η περιοδεία θα ανεβάσει το ηθικό σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και έχουν κάνει τόσα κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Η εμφάνιση της Ελισάβετ

Ντυμένη στα κόκκινα αι πολύ ευδιάθετη, η Ελισάβετ υποδέχθηκε το ζευγάρι στο κάστρο του Ουίδσορ, όπου περνάει την καραντίνα και το οποίο αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδεία τους.

@ΑP Photo

@ΑP Photo

Στη συνάντηση, που έγινε με αφορμή εκδήλωση για το Στρατό Σωτηρίας, συναντήθηκαν για πρώτη φορά από τις 9 Μαρτίου σχεδόν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς παρόντες ήταν επίσης ο Κάρολος με την Καμίλα, ο Εδουάρδος με τη Σόφι και η πριγκίπιοσσα Άννα.

Μεγάλοι απόντες από την πρώτη αυτή συνάντηση της οικογένειας, ο Φίλιππος, που κρίθηκε σκόπιμο να προστατευθεί και φισικά ο Χάρι και η Μέγκαν, οι οποίοι ζουν πλέον μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ