ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σοφία Λόρεν: «Μερικές φορές λέω ότι είμαι 86 ετών και δεν το πιστεύω. Νιώθω 20 χρονών»

Σοφία Λόρεν: «Μερικές φορές λέω ότι είμαι 86 ετών και δεν το πιστεύω. Νιώθω 20 χρονών»
ΑP Photo

Η πέντε φορές βραβευμένη με Golden Globe, Σοφία Λόρεν, η οποία φέτος προβάλει ως φαβορί και για ένα βραβείο Όσκαρ, μπορεί -όπως λέει η ίδια- να είναι 86, αλλά δεν το πιστεύει ούτε και η ίδια.

«Μερικές φορές όταν λέω ότι είμαι 86 ετών, δεν το πιστεύω. Νιώθω 20 χρονών», λέει η ίδια σε συνέντευξή της στο AARP, ένα περιοδικό για άτομα άνω των 50 ετών.

Η Λόρεν υποδύεται επιζήσασα του Ολοκαυτώματος στη νέα ταινία του Netflix «The Life Ahead», στην οποία τη σκηνοθετεί ο γιος της, Εντοάρντο Πόντι, έχει για όλους εμάς έξι μαθήματα, τα οποία, όπως λέει, τη βοήθησαν να κάνει τη ζωή της ένα ζωντανό «όνειρο».

«Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, δεν μ' ενδιαφέρει η εικόνα, αλλά το πώς νιώθω μέσα μου, πόσο ευτυχισμένη είμαι. Αυτό έχει σημασία», λέει.

Η Λόρεν, η οποία μένει μόνιμα στην Ελβετία, προσθέτει ότι η στενή σχέση με τα μέλη της οικογένειάς της είναι ένα ακόμη συστατικό επιτυχίας και ευτυχίας.

«Οι δύο γιοι μου έχουν δύο παιδιά, αλλά είμαι μακριά τους, οπότε μιλάμε στο τηλέφωνο και στέλνουμε φωτογραφίες ο ένας στον άλλον», είπε. «Προσπαθώ να δημιουργήσω στιγμές ευτυχίας κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, καθώς όλοι περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο».

«Να απολαμβάνουμε μικρά πράγματα» και «να διώχνουμε μακριά την αρνητικότητα». Αυτές είναι μερικές πρακτικές που δίνει, καθώς επίσης και το «να μεγαλώνουμε με φυσικότητα»:

«Γιατί να αλλάξει κανείς το σώμα του και να γίνει κάποιος άλλος όταν ο ίδιος είναι ευτυχισμένος μέσα του;», λέει και συμπληρώνει: «Είναι κάτι που δεν σκέφτηκα αυτό. Μ′ αρέσει ό,τι έχω. Μ′ αρέσω εγώ».

Η Λόρεν, της οποίας ο σύζυγος για περισσότερα από 40 χρόνια και πατέρας του Εντοάρντο, Κάρλο Πόντι, πέθανε σε ηλικία 94 ετών τον Ιανουάριο του 2007, πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κάποιος να διαχειριστεί την απώλεια.

«Ήμουν πολύ στενοχωρημένη όταν πέθανε ο σύζυγός μου. Δεν ξεπερνιέται αυτό το συναίσθημα», είπε. «Ποτέ. Κάθε φορά που το σκέφτεσαι, είσαι σε μια στιγμή απόλυτης μοναξιάς, η οποία είναι πολύ έντονη, αλλά αυτή είναι η ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ