ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βρετανία: Πωλείται το σπίτι που φιλοξενεί την τελευταία τοιχογραφία του Banksy

Βρετανία: Πωλείται το σπίτι που φιλοξενεί την τελευταία τοιχογραφία του Banksy
Instagram

Αγοράζεις σπίτι, παίρνεις μαζί και μια ορίτζιναλ τοιχογραφία του Banksy. Ή και ανάποδα. Που; Στο Μπρίστολ, όπου βγαίνει προς πώληση το σπίτι στο οποίο ο καλλιτέχνης δρόμου «χάρισε» την τελευταία του δουλειά.

Το νέο έργο τέχνης του Banksy -με τίτλο «Aachoo!!»- εμφανίζει μια γυναίκα που φτερνίζεται και της φεύγει η οδοντοστοιχία από το στόμα της. Το έργο έκανε ντεμπούτο νωρίς την περασμένη Πέμπτη σε ένα γωνιακό σπίτι στο Μπρίστολ.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης δημοσίευσε μια φωτογραφία της τοιχογραφίας στη σελίδα του στο Instagram την ίδια μέρα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο δημιουργός του έργου.

https://www.instagram.com/p/CIn6guyMPeS

Αργότερα έγινε γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού σκόπευαν να το πουλήσουν, αλλά καθυστέρησαν την πώλησή του όταν εμφανίστηκε το έργο. Ο γιος της ιδιοκτήτριας, όμως, ο Νικ Μάκιν, λέει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ο Μάκιν είπε στο BBC ότι η μητέρα του καθυστέρησε να πωλήσει το σπίτι για δύο ημέρες, αλλά η διαδικασία προχωράει κανονικά.

«Έχει αυξηθεί η αξία του και έπρεπε να αφιερώσει λίγο χρόνο για να το σκεφτεί, αλλά η απόφασή της να το πουλήσει δεν έχει αλλάξει», είπε.

Επιπλέον ατραξιόν για το συγκεκριμένο σπίτι, αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκεται στον πιο επικλινή δρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που φαίνεται και στη φωτογραφία.

Ο Μάκιν είπε ακόμα ότι επάνω στον τοίχο που φιλοξενεί το έργο έχει τοποθετηθεί μία διαφάνεια για να το προστατεύει καθώς επίσης ότι έχει εγκατασταθεί και σύστημα συναγερμού.

Τα έργα του Banksy είναι πλέον ανυπολόγιστης αξίας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος και για πόσο θα θελήσει να αποκτήσει ένα από αυτά, ιδιαίτερα όταν μαζί μπορεί να πάρει και ένα σπίτι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ