ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντενί Βιλνέβ: Ο σκηνοθέτης του Dune κατακεραυνώνει την απόφαση της Warner να το βγάλει online

Ντενί Βιλνέβ: Ο σκηνοθέτης του Dune κατακεραυνώνει την απόφαση της Warner να το βγάλει online
imdb

H απόφαση της Warner Bros να βγάλει τα μεγάλα blockbusters της το 2021 στο HBO Max, ταυτόχρονα με τις κινηματογραφικές αίθουσες, συνεχίζει να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μετά τον Κρίστοφερ Νόλαν, άλλος ένας σκηνοθέτης πρώτης γραμμής, ο Ντενί Βιλνέβ του πολυαναμενόμενου «Dune», είναι εξοργισμένος με την απόφαση της εταιρείας. Ο Βιλνέβ είχε ήδη πει ότι η πανδημία κατέστρεψε τη δημιουργική διαδικασία του «Dune», το οποίο επρόκειτο να βγει στους κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου, αλλά τελικά η κινηματογραφική του πρεμιέρα μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο του 2021.

Μετά ήρθε η ανακοίνωση της Warner και ο Βιλνέβ, με μια επιστολή του που δημοσίευσε το Variety, εκφράζει την απόλυτη οργή του γι αυτήν.

«Δεν υπάρχει καμία αγάπη για τον κινηματογράφο, ούτε για το κοινό σ' αυτήν την κίνηση. Έχει να κάνει μόνο με την επιβίωση ενός γίγαντα των τηλεπικοινωνιών που, αυτή τη στιγμή, κουβαλάει ένα αστρονομικό χρέος 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Άρα, παρότι το "Dune" έχει να κάνει με το σινεμά και το κοινό, η AT&T έχει να κάνει με τη δική της επιβίωση στη Γουολ Στριτ.

Καθώς η ως τώρα πορεία του HBO Max είναι μια αποτυχία, η AT&T αποφάσισε να θυσιάσει ολόκληρο τον κατάλογο της Warner Bros για το 2021, σε μια κίνηση απελπισίας», γράφει ο σκηνοθέτης.

«Η ξαφνική μεταστροφή της Warner Bros. από μια παραδοσιακή στέγη των δημιουργών σε μια στάση απόλυτης αδιαφορίας, τραβά για μένα μια ξεκάθαρη γραμμή. Η κινηματογραφική δημιουργία είναι μια συνεργασία, που εξαρτάται από την αμοιβαία εμπιστοσύνη της ομάδας και η Warner Bros. ουσιαστικά είπε ότι δεν βρίσκεται πια στην ίδια ομάδα. Το streaming μπορεί να παράγει εξαιρετικό περιεχόμενο, αλλά όχι ταινίες της εμβέλειας και της κλίμακας του "Dune".

Η απόφαση της Warner Bros. σημαίνει ότι το "Dune" δεν θα έχει την ευκαιρία να τα καταφέρει εισπρακτικά ώστε να αποδειχτεί βιώσιμο και ότι η πειρατεία, τελικά, θα θριαμβεύσει. Η Warner Bros. μόλις δολοφόνησε το franchise του "Dune". Ο Τζον Στάνκεϊ της AT&T είπε ότι το άλογο του streaming βγήκε από το σταύλο. Στην πραγματικότητα, το άλογο άφησε το στάβλο για να πάει στο σφαγείο», κατέληξε ο σκηνοθέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ