ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άντι Γουόρχολ: Χριστουγεννιάτικα έργα του δημοπρατούνται για καλό σκοπό

Άντι Γουόρχολ: Χριστουγεννιάτικα έργα του δημοπρατούνται για καλό σκοπό
ΑP Photo

Το Ίδρυμα Άντι Γουόρχολ συνεργάζεται με το eBay for Charity για μια δημοπρασία με τα έργα τέχνης του εμβληματικού καλλιτέχνη της ποπ αρτ με θέμα τα Χριστούγεννα.

Στη δημοπρασία «Happy Andy Warholidays», διατίθενται αυθεντικά σχέδια και άλλα αναμνηστικά από το κληροδότημα του εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Κάποια από τα έργα της δημοπρασίας ανακαλούν την παιδική του ηλικία όταν μεγάλωνε παρακολουθώντας τακτικά τη λειτουργία με την οικογένεια του που ήταν πιστοί καθολικοί. Τα έργα αυτά απεικονίζουν σχέδια αγγέλων από τη δεκαετία του 1950.

«Το στιλ του Γουόρχολ μπορεί να άλλαξε τη δεκαετία του 1960, το γενναιόδωρο πνεύμα και η αγάπη του για τις γιορτές ήταν πάντα εμφανή από τη δημιουργία έργων τέχνης ως δώρων για την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφουςσε όλη τη διάρκεια της καριέρας του», ανέφερε ο Μάικλ Ντέιτον Χέρμαν διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων του Ιδρύματος Άντι Γουόρχολ.

Μεταξύ των έργων που είναι διαθέσιμα στο eBay for Charity είναι χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχέδια με γιορτινά στολίδια και αφίσες από εκθέσεις του καλλιτέχνη.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ωφελήσουν άμεσα καλλιτέχνες που έχουν ανάγκη. Το Ίδρυμα Άντι Γουόρχολ έχει κάνει δωρεά 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε καλλιτέχνες στις αρχές Απριλίου. Παρείχε επίσης επιχορηγήσεις σε 32 προγράμματα στις ΗΠΑ με μοναδική αποστολή να βοηθήσει τους καλλιτέχνες που είναι αντιμέτωποι με οικονομικές δυσχέρειες λόγω του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ