ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λονδίνο: Έκλεισαν πάλι οι αίθουσες - «Ταφόπλακα» στο κινηματογραφικό 2020

Λονδίνο: Έκλεισαν πάλι οι αίθουσες - «Ταφόπλακα» στο κινηματογραφικό 2020
ΑP Photo

Μια μικρή ανάσα ελπίδας πήρε η κινηματογραφική βιομηχανία όταν άνοιξαν οι αίθουσες στο Λονδίνο και μεγάλο μέρος της Βρετανίας, όμως τώρα της κόπηκε και αυτή.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Λονδίνο, και μέρος του Έσσεξ και του Χάρτφορντσαϊρ, μπήκαν και πάλι στο υψηλότερο μεγαλύτερο επίπεδο καραντίνας (επίπεδο 3), όπως ανακοίνωσε o Bρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται κατακόρυφα, η επιλογή του νέου lockdown ήταν μονόδρομος για τη Βρετανική κυβέρνηση. Όσο για τον κινηματογράφο, αυτός βρίσκεται ξανά σε μια γνώριμη πλέον κατάσταση για το 2020: Ταινίες ναι, αίθουσες όχι.

Όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, ανάμεσά τους και οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, έκλεισαν και πάλι. Η ταινία «Wonder Woman 1984», η οποία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες της Βρετανίας στις 16 Δεκεμβρίου, ελπίζοντας να σώσει κάπως την παρτίδα, έμεινε χωρίς πεδίο δράσης, ένα τεράστιο πλήγμα για την παραγωγό εταιρεία Warner, η οποία επιμένει ότι η κυκλοφορία της ταινίας στις όποιες ανοιχτές βρετανικές αίθουσες θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί.

Και στη Γαλλία, οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστοί ως τουλάχιστον τις 7 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.

Παρά τις προετοιμασίες κινηματογράφων και θεάτρων για επανέναρξή τους στις 15 Δεκεμβρίου, αυτό τελικά δεν μπόρεσε να συμβεί καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώθηκε ικανοποιητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ