ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φράνσες ΜακΝτόρμαντ: «Είναι βαθιά ικανοποιητικό να είσαι ακόμα σημαντική στα 63»

Φράνσες ΜακΝτόρμαντ: «Είναι βαθιά ικανοποιητικό να είσαι ακόμα σημαντική στα 63»
ΑP Photo

Το να βρεθεί στο εξώφυλλο της Vogue και μάλιστα στα 63 της χρόνια, είναι κάτι που σίγουρα δεν περίμενε ποτέ η Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, η οποία οδεύει ολοταχώς και προς τα Όσκαρ με την ερμηνεία της στην ταινία «Nomadland».

«Το να είσαι ακόμη σημαντική σε ένα πεδίο του πολιτισμού όντας μια γυναίκα 63 ετών είναι τόσο βαθιά ικανοποιητικό. Είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συμβεί αν σκεφτεί κανείς όλα όσα μου είχαν πει όταν μεγάλωνα. Και πιστεύω ότι εγώ η ίδια έπαιξα ένα ρόλο στο να συμβεί αυτό. Έχτισα ένα κομμάτι αυτή της στιγμής με την πορεία μου στον χρόνο. Και είμαι αληθινά περήφανη γι αυτό», λέει η ηθοποιός.

Η Vogue, στο εξώφυλλό της, αποκαλεί τη ΜακΝτόρμαντ «εικονοκλάστη του Χόλιγουντ» και δεν έχει άδικο. Η ηθοποιός δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το χολιγουντιανό πρότυπο:

«Δεν ήμουν όμορφη, δεν ήμουν χαριτωμένη, δεν ήμουν γοητευτική, δεν είχα το σωστό κορμί», λέει η ίδια και συμπληρώνει ότι ήταν ο εδώ και 38 χρόνια σύντροφός της και σκηνοθέτης Τζόελ Κοέν που τη βοήθησε να μην πάρει την απόρριψη προσωπικά και να κατανοήσει ότι στον κινηματογράφο το να έχεις «τύπο» μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικό απ' όλα τα άλλα.

https://www.instagram.com/p/CInquRCsDgd

Στο «Nomadland» της Κλόε Ζάο η ΜακΝτόρμαντ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, ενσωματώνοντας πλέον όλα όσα έχει μάθει στη μακριά καριέρα της στον κινηματογράφο. Όπως και η Κλόε Ζάο ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία από το χαρακτήρα της ΜακΝτόρμαντ στην ταινία της, η οποία είναι βασισμένη σε ένα υπαρκτό πρόσωπο.

Όταν ήταν 40 ετών, η ΜακΝτόρμαντ είχε πει, όπως λέει η ίδια, στον Τζόελ Κοέν: «Όταν γίνω 65, θα αλλάξω το ονομά μου σε Φερν, θα καπνίζω Lucky Strikes και θα πίνω Wild Turkey. Θα πάρω ένα αυτοκινούμενο και θα βγω στον δρόμο». Αυτή ήταν μόνο μία από τις ιστορίες που μοιράστηκε με την Κλόε Ζάο όταν προετοίμαζαν την ταινία. Η Ζάο την άκουγε προσεκτικά και στο τέλος δημιούργησε το χαρακτήρα που πιθανότατα θα χαρίσει στην ΜακΝτόρμαντ ένα ακόμη Όσκαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ