ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγαρο online: Ένα μουσικό παραμύθι σε live streaming - Στη νοηματική και με ακουστική περιγραφή

Μέγαρο online: Ένα μουσικό παραμύθι σε live streaming - Στη νοηματική και με ακουστική περιγραφή
Μεγαρο Μουσικής Αθηνων

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει σε δωρεάν streaming το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα από το site και τη σελίδα του Μεγάρου στο fb ένα μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Ένα παραμύθι που καταφέρνει να μιλήσει σε όλους, καθώς η αφήγηση γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη και διαδικτυακή αναμετάδοση με ακουστική περιγραφή για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν κόσμο ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό από τον δικό μας, η ζωή κυλούσε κανονικά μέσα σ’ ένα συρτάρι με Καλτσάκια, έρωτες και συγκρούσεις. Όταν έξαφνα όλα ανατρέπονται, η Φιλία θα δώσει τη λύση.

Το κείμενο του παραμυθιού έγραψαν ο Κοσμάς Λαμπίδης και οι Σπύρος & Σταύρος Ρουμελιώτης, ενώ τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών υπογράφουν οι Κοσμάς Λαμπίδης και Σπύρος Ρουμελιώτης. Σε ρόλο αφηγήτριας αλλά και τραγουδίστριας, η Μαρία Παπαγεωργίου.

Σε ρόλο αφηγήτριας αλλά και τραγουδίστριας, η Μαρία Παπαγεωργίου

Η αφήγηση γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και στην ελληνική νοηματική γλώσσα καθώς και με ακουστική περιγραφή για παιδιά με προβλήματα όρασης

Info

«Τα καλτσάκια», μια υπέροχη ιστορία που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων

Μέγαρο Μουσικής, Σάββατο 19.12.2020 | 18:00

Κείμενο παραμυθιού: Κοσμάς Λαμπίδης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Σταύρος Ρουμελιώτης

Τραγούδια (στίχοι- μουσική): Κοσμάς Λαμπίδης, Σπύρος Ρουμελιώτης

Αφήγηση-τραγούδι: Μαρία Παπαγεωργίου

Τραγούδι, νέι, κρουστά: Κοσμάς Λαμπίδης

Τραγούδι, κιθάρες, κρουστά: Σταύρος Ρουμελιώτης

Ενδογλωσσικοί υπέρτιτλοι με υποκατάσταση του ακουστικού καναλιού & εισαγωγική ακουστική και απτική περιγραφή: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη

Ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω του COVID-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ