ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου: Θα διεξαχθεί online και σε δύο φάσεις

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου: Θα διεξαχθεί online και σε δύο φάσεις
ΑP Photo

Όταν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ανακοίνωναν ότι αυτό θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου, δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο κορωνοϊός θα επέβαλε νέο, σκληρότερο lockdown στη Γερμανία.

Έτσι, προφανώς ο αρχικός προγραμματισμός δεν μπορεί να τηρηθεί, πολύ περισσότερο σε κάποια ζωντανή εκδήλωση με την παρουσία κοινού και συντελεστών. Συνεπώς, η μετάθεση σε άλλες ημερομηνίες και στο διαδίκτυο ήταν μονόδρομος για τους διοργανωτές.

Όπως γράφει το Variety, το επικρατέστερο σενάριο είναι να διεξαχθεί το φεστιβάλ σε δύο φάσεις: Στις αρχές Μαρτίου το διαγωνιστικό του τμήμα θα γίνει online, ενώ, στις αρχές Ιουνίου ένα μίνι φεστιβάλ θα διεξαχθεί -καλώς εχόντων τότε των πραγμάτων- κανονικά σε κινηματογράφους της πόλης.

Η αρχική σκέψη ήταν να αναβληθεί το φεστιβάλ για τον Απρίλιο, όμως σε αυτό το σενάριο έβαλε φρένο η γερμανική κυβέρνηση, η οποία είναι και ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του φεστιβάλ. Η ανακοίνωση ότι τελικά η ταινία «No Time to Die» θα βγει εκείνη την περίοδο στις αίθουσες, αποδυνάμωσε ακόμα περισσότερο την εναλλακτική αυτή, καθώς οι ιδιοκτήτες των αισθουσών θα τις θέλουν για την πρεμιέρα της ταινίας και όχι για τη Μπερλινάλε.

Το ίδιο το φεστιβάλ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τίποτα από τα παραπάνω, για τα οποία το Variety επικαλείται πηγές από τη διοργάνωση. Εκπρόσωπος του Φεστιβάλ, είπε μόνο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις πριν το τέλος της εβδομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ