ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι σε Lego: Ένα μοναδικό έργο τέχνης με 50 χιλιάδες τουβλάκια

Το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι σε Lego: Ένα μοναδικό έργο τέχνης με 50 χιλιάδες τουβλάκια
Facebook

Tο «Τσουνάμι στα ανοιχτά της Καναγκάουα» του Κατσουσίκα Χοκουσάι είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα τέχνης παγκοσμίως. Έχει γίνει τοιχογραφία, στάμπα σε μπλουζάκια, και τώρα γίνεται κατασκευή από Lego.

O Ιάπωνας Jumpei Mitsui ήταν εκείνος που αναδημιούργησε το «Μεγάλο Κύμα» ως κατασκευή Lego, καθώς σε διάστημα 400 ωρών, συνέθεσε με 50 χιλιάδες τουβλάκια της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών, σε χρώματα λευκό και μπλε του κοβαλτίου, ένα κύμα που ξεδιπλώνεται και μιμείται τέλεια το πρωτότυπο.

Η δημιουργία αυτού του εμβληματικού έργου ήταν μια μεγάλη επιθυμία του, λέει ο ίδιος ο Jumpei Mitsui, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε την ευκαιρία να το κάνει. Για να το αναδημιουργήσει σε τρεις διαστάσεις, μελέτησε πάμπολλα βίντεο με κύματα που σκάνε και διάβασε πολλές ακαδημαϊκές εργασίες για το θέμα. Στη συνέχεια, σχεδίασε ένα μοντέλο πριν αρχίσει να συναρμολογεί το νερό, τρεις ψαρόβαρκες και το όρος Φούτζι σε ένα σύνολο που εκτείνεται σε κάτι παραπάνω από ένα και μισό μέτρο.

Ο Mitsui είναι ένας από τους 21 LEGO Certified Professionals -ανθρώπους που δημιουργούν σχέδια για την ίδια την εταιρεία- σε όλον τον κόσμο και μάλιστα ο νεότερος σε ηλικία. Εδώ και πολλά χρόνια, στο κανάλι του στο YouTube, διδάσκει την τέχνη. Η γλυπτική αναδημιουργία του «Μεγάλου Κύματος» στεγάζεται μόνιμα πλέον στο Hankyu Brick Museum στην Οζάκα της Ιαπωνίας, χώρο όπου εκτίθενται όλες οι δημιουργίες του μοναδικού Ιάπωνα πιστοποιημένου επαγγελματία της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ