ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Ξεκινούν το φιλανθρωπικό τους έργο - Μόνιμες δομές βοήθειας σε περιοχές με ανάγκη

Μέγκαν και Χάρι: Ξεκινούν το φιλανθρωπικό τους έργο - Μόνιμες δομές βοήθειας σε περιοχές με ανάγκη
ΑP Photo

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, πήραν τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μετακομίσουν μόνιμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η σχέση τους με το Παλάτι διερρήχθη και η γιαγιά του Χάρι, βασίλισσα Ελισάβετ, τούς απαγόρευσε να χρησιμοποιούν το βασιλικό τους τίτλο, Sussex Royal, ως προσωπικό τους brand για τους φιλανθρωπικούς και επιχειρηματικούς τους στόχους.

Έτσι, το ζευγάρι δημιούργησε τον οργανισμό Archewell. Και τώρα, εν όψει των Χριστουγέννων και παράλληλα με τις άλλες τους δραστηριότητες, ο 36χρονος Χάρι και η 39χρονη Μέγκαν έκαναν την πρώτη σημαντική ανακοίνωση αναφορικά με τη φιλανθρωπική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο οργανισμός τους θα συνεργαστεί με τη World Central Kitchen, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει φαγητό σε περιοχές του πλανήτη που έχουν πληγεί από κάθε είδους καταστροφές.

https://www.instagram.com/p/CJCgzAmljPD

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα δημιουργήσουν εγκαταστάσεις που θα είναι μόνιμες και θα δρουν ακαριαία τη στιγμή που θα υπάρχει ανάγκη, όπως μετά από μια φυσική καταστροφή και με τη δυνατότητα να μετατρέπονται σε ό,τι έχει ανάγκη κάθε κοινωνία, είτε πρόκειται για ένα σχολείο είτε για μια κλινική.

Το πρώτο τέτοιο πρωτότυπο κέντρο θα χτιστεί στο Δομίνικο της Καραϊβικής που χτυπήθηκε βαριά από τους τυφώνες Maria και Irma το 2017 και αναμένει να ανοίξει τις πόρτες του το 2021 ενώ το δεύτερο θα δημιουργηθεί στο Πουέρτο Ρίκο.

«Η υγεία των κοινοτήτων μας στηρίζεται στην ικανότητά μας να μοιραζόμαστε την ανθρωπιά μας. Η Παγκόσμια Κεντρική Κουζίνα και το έργο της μας εμπνέει να δράσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ζευγαριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ