ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εθνικό Θέατρο: Live streaming η «Μήδεια» - Και συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές

Εθνικό Θέατρο: Live streaming η «Μήδεια» - Και συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
© Εθνικό Θέατρο karol jarek

Τo Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει την Ερευνητική Σκηνή διαδικτυακά με την παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.

Η δημιουργία της «Ερευνητικής Σκηνής» έχει ως κύριο στόχο τη θεατρική σπουδή της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας μέσα από τη μελέτη των κωδικών της, τη διερεύνηση σύγχρονων τρόπων προσέγγισης και την ανάδειξη των δυναμικών της στη σκηνική πρακτική και το παραστασιακό δημιούργημα.

Οι νέες θεατρικές προτάσεις θα φέρουν την εγκυρότητα και την ποιοτική σφραγίδα φωτισμένων σκηνοθετών και προσωπικοτήτων του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Η θεατρική περίοδος του 2021 ανοίγει με την παράσταση της Μήδειας στη νέα μετάφραση της Νικολέττας Φριντζήλα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε Live streaming από την Ερευνητική Σκηνή στο Θέατρο Rex -Σκηνή «Κατίνα Παξινού» του Εθνικού Θεάτρου στις 10 Ιανουαρίου, στις 19:00.

Πριν την παράσταση, σε σύντομη ομιλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, θα ανακοινωθεί η ιδρυτική διακήρυξη της Ερευνητικής Σκηνής.

Την παράσταση θα ακολουθήσει ζωντανά συζήτηση με τους συντελεστές. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν σχετικά ερωτήματα μέσω γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος.

Info

Η απευθείας μετάδοση της παράστασης θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα https://livestream.n-t.gr/ με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης).

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Ώρα έναρξης: 19:00

Στη μετάδοση θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αγγλικών υποτίτλων.
Στη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου www.n-t.gr και στο www.ticketservices.gr είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά το πρόγραμμα της παράστασης σε ψηφιακή μορφή στο οποίο περιλαμβάνεται και το κείμενο της μετάφρασης του έργου.

Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα

Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης

Σκηνικά, κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Φωτισμοί: Felice Ross

Σχεδιασμός Βίντεο (videodesign): Παναγιώτης Ανδριανός

Βοηθός σκηνοθεσίας: Θεανώ Μεταξά

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέλλα Παναγιώτου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Ανδρέας Κωνσταντίνου, Θάνος Τοκάκης, Μάρθα Φριντζήλα

Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά):
Παναγιώτης Μανουηλίδης, Βασίλης Μαντζούκης, Νίκος Παπαϊωάννου

Φωτογράφος παράστασης: Karol Jarek

ΔΗΜΟΦΙΛΗ