ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ολοκληρώνονται σήμερα τα Radio Plays

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ολοκληρώνονται σήμερα τα Radio Plays
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Τα Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου, στις 5 μμ., με το πέμπτο και τελευταίο ραδιοφωνικό έργο.

Πρόκειται για «Το Μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας», το διήγημα του Νεοκλή Γαλανόπουλου, το οποίο σκηνοθετεί ο Αργύρης Ξάφης. Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Αντώνης Γκρίτσης, Χρήστος Κοντογιώργης, Δέσποινα Κούρτη, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου και Νίκος Χατζόπουλος ζωντανεύουν με τις φωνές τους ήρωες του διηγήματος, ενώ όπως και σε όλα τα Radio Plays η πρωτότυπη jazz μουσική χρωματίζει καθοριστικά την ατμόσφαιρα.

Εδώ τη σύνθεση υπογράφει ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης και ερμηνεύουν οι μουσικοί: Κίμωνας Καρούντζος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώτης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάκας και Ιάσονας Wastor. Στα φωνητικά ακούμε τις Αλεξάνδρα Λέρτα και Ιώβη Φραγκάτου.

Το διήγημα του Νεοκλή Γαλανόπουλου «Το Μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας» δημοσιεύτηκε στον πέμπτο τόμο της σειράς «Ελληνικά εγκλήματα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Όλα ξεκινούν από το ραντεβού μεταξύ δύο συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο νεόκοπος Ντίνος Πρωτονάριος, που ακόμα δεν έχει εκδώσει κάποιο έργο του, καταφέρνει να συναντήσει το ίνδαλμά του: τον πατριάρχη της αστυνομικής λογοτεχνίας, Περικλή Δημούλη. Καθισμένος στο γραφείο του, καταφέρνει να ξεπεράσει το τρακ του και να τού παρουσιάσει αποσπάσματα από δύο διηγήματά του, για να ζητήσει την άποψή του.

Παρακολουθούμε κι εμείς, μαζί με τον Δημούλη, δύο ξεχωριστές περιπέτειες: Εκείνη του εγκληματία που εξαφανίστηκε από ένα κλειδωμένο διαμέρισμα, αφήνοντας μέσα ένα πτώμα και φέρνοντας στους αστυνομικούς σε απόγνωση σχετικά με το πώς τα κατάφερε. Δεύτερη ιστορία, αυτή του δολοφόνου που δραπέτευσε από ένα επτασφράγιστο κελάρι, λίγο αφού δολοφόνησε έναν άνθρωπο υπό το βλέμμα της τρομοκρατημένης φίλης του. Θα καταφέρει ο Δημούλης, κι εμείς ως ακροατές, να βρούμε τη λύση των εξωφρενικών αυτών μυστηρίων; Και κυρίως, θα καταφέρουν οι ιστορίες του νεαρού συγγραφέα να εντυπωσιάσουν τον καταξιωμένο συνάδελφό του;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ