ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντουέιν Τζόνσον: Έκανε δώρο ένα φορτηγό στον άνθρωπο που τον βοήθησε όταν ήταν άστεγος

Ντουέιν Τζόνσον: Έκανε δώρο ένα φορτηγό στον άνθρωπο που τον βοήθησε όταν ήταν άστεγος
ΑP Photo

Ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον είναι ένας άνθρωπος συνυφασμένος με την επιτυχία, άλλωστε είναι ο καλύτερα αμειβόμενος ηθοποιός και κέρδισε το ασύλληπτο ποσό των 87,4 εκατομμυρίων δολαρίων το δωδεκάμηνο μεταξύ 1ης Ιουνίου 2019 και 1ης Ιουνίου 2020.

Δεν ξέχασε, όμως, τον άνθρωπο που όταν ήταν άστεγος έφηβος τον περιμάζεψε, όχι μία αλλά δύο φορές, και τον έβαλε στην τροχιά η οποία τον οδήγησε στα σημερινά μεγαλεία. Και του δώρισε ένα αυτοκίνητο αξίας 30.000 δολαρίων.

Την πρώτη μέρα της χρονιάς, ο «The Rock» μοιράστηκε ένα βίντεο –έχει γίνει viral, 3,3 εκατομμύρια views και συνεχίζει– για την εκδήλωση ευγνωμοσύνης εκ μέρους του και αφηγήθηκε την ιστορία της σχέσης του με τον άνθρωπο που τον τράβηξε από τη μιζέρια και την αβεβαιότητα.

«Καλά Χριστούγεννα, Μπρούνο. Σ' αγαπώ, αδερφέ!» λέει ο «The Rock» και συνεχίζει: «Η ζωή μου (ιδιαίτερα τα χρόνια της εφηβείας μου) ήταν γεμάτη από τις πιο τρελές διακυμάνσεις. Αλλά, ο Θεός και το σύμπαν πάντα έβρισκε έναν τρόπο να βάζει στο μονοπάτι μου λίγους ανθρώπους που θα άλλαζαν την τροχιά του δρόμου στον οποίο βάδιζα. Κάντε τη γνωριμία ενός δια βίου φίλου μου, του Μπρούνο Λάουερ – ή, προτιμάω να τον λέω “Downtown Bruno”.

Μας έκαναν έξωση από τη Χαβάη, στη μάνα μου κι εμένα, και μ' έστειλαν στη Νάσβιλ του Τενεσί να ζήσω με τον μπαμπά μου. Όταν έφτασα στη Νάσβιλ, γρήγορα ανακάλυψα ότι δεν επρόκειτο να ζήσω με τον μπαμπά μου.

Άσχημα πράγματα συμβαίνουν, πλάνα αλλάζουν, κι έτσι γίνεται πάντα. Αντί γι' αυτό, μού 'παν ότι θα ζούσα μ' έναν τύπο που τον λέγανε Μπρούνο. Που εκείνη την περίοδο ζούσε σ' ένα μικρό δωμάτιο σ' ένα μέρος που το λέγανε μοτέλ Alamo Plaza.

Ο Μπρούνο θα μπορούσε (και θά 'πρεπε) να πει, “όχι, να πάρει, δεν πρόκειται να σπιτώσω ένα πιτσιρίκι που δεν ξέρω”. Αλλά δεν τό 'κανε. Πήρε σπίτι του αυτό το αλητάκι και γίναμε φίλοι για όλη τη ζωή. Και – τι ειρωνεία! – όταν περίπου εννιά χρόνια αργότερα ξεκίνησα την καριέρα μου στην πάλη, στη Μέμφιδα του Τενεσί, και πάλι δεν είχα πού να μείνω, ο Μπρούνο με πήρε και μ' άφησε να αναδιοργανωθώ στο τροχόσπιτό του ως ότου σταθώ στα πόδια μου...»

Σε ένα μικρό κλιπ από την αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά «Young Rock», ο οκτώ φορές πρωταθλητής του World Wrestling Entertainment κάλεσε τον φίλο του γιατί του είχε μια έκπληξη. «Θέλω να σ΄ευχαριστήσω που μου αγόρασες το πρώτο αυτοκίνητο από εκείνον τον χρήστη κρακ και τώρα έχω την ευκαιρία να σου πω ότι αυτό είναι το καινούργιο σου αυτοκίνητο» του είπε, δείχνοντάς του το αξίας 30.000 δολαρίων Ford F150. Ο Μπρούνο συγκινήθηκε πολύ. Το ποσό που έδωσε ο «The Rock» είναι μεγαλύτερο από τα τελευταία του 40 δολάρια που έδωσε ο πρώην μάνατζερ παλαιστών τη δεκαετία του 1990 για να αγοράσει ο Τζόνσον το πρώτο του αυτοκίνητο. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Κάνει κύκλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ