ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τίλντα Σουίντον: «Από μικρό κορίτσι ήξερα ότι είμαι παράξενη και διαφορετική»

Τίλντα Σουίντον: «Από μικρό κορίτσι ήξερα ότι είμαι παράξενη και διαφορετική»
ΑP Photo

Η Τίλντα Σουίντον, σε συνέντευξή της στην αγγλική Vogue, εξομολογήθηκε ότι από μικρό κορίτσι είχε αντίληψη της διαφορετικότητάς της.

H ηθοποιός φωτογραφήθηκε για το τεύχος Φεβρουαρίου 2021 της Vogue UK από τον Νικολάι βον Μπίσμαρκ, ο οποίος πήγε στα Highlands της Σκωτίας και την απαθανάτισε στη φάρμα της. Μετά κάθισε στο κρεβάτι της και μίλησε με Zoom στο διάσημο θεατρικό συγγραφέα Τζέρεμι Ο' Χάρις για την υποκριτική, τη μόδα, την καριέρα της και την ιδιαίτερή της ταυτότητα.

«Πάντα αισθανόμουν ότι είμαι παράξενη. Ήμουν παράξενο πλάσμα κι αναζητούσα ποιο τσίρκο θα με αποδεχθεί. Και το βρήκα», είπε η ηθοποιός.

«Για μένα είναι ξεκάθαρο: το "queer" έχει να κάνει με την ευαισθησία, με τον τρόπο που ανταποκρίνεσαι στα ερεθίσματα. Και από τη στιγμή που το αποδέχθηκα, βρήκα και σε ποιον κόσμο ανήκω».

https://www.instagram.com/p/CJ_ibDVF1Pw

«Βρήκα την οικογένειά μου στον κόσμο του Γουές Άντερσον. Έχω οικογένεια με τον Μπονγκ Τζουν-χο. Έχω οικογένεια με τον Τζιμ Τζάρμους. Έχω οικογένεια με τον Λούκα Γκουαντανίνο, με την Λιν Ράμσεϊ, με την Τζοάνα Χογκ», λέει.

«Δεν είχα ποτέ καμία φιλοδοξία να γίνω καλλιτέχνης. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια. Αν με ρωτούσε κανείς στα 10 ή στα 20, θα απαντούσα ότι οι μόνες μου φιλοδοξίες ήταν να έχω οικογένεια, να έχω φίλους, να γελάνε με τα αστεία τους να με κάνουν, να γελάω με τα δικά τους, να ζω στα Highlands της Σκωτίας, δίπλα στη θάλασσα, με πολλά σκυλιά και το σπίτι μου να έχει μία μεγάλη τραπεζαρία στον κήπο για να τρώμε. Υπήρξα τυχερή να τα επιτύχω όλα αυτά. Όλα τα υπόλοιπα ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα, μια τούρτα που ήρθε διακοσμημένη με λουλούδια και κεριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ