ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

78ο Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

78ο Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής
ΑP Photo

Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο, θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 78ου Φεστιβάλ της Βενετίας. Το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο Μπονγκ Τζουν-χο, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 2019 για την ταινία «Παράσιτα» και στη συνέχεια τέσσερα Όσκαρ (καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, ξένης ταινίας, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας), θα προεδρεύσει της διεθνούς κριτικής επιτροπής του 78ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, που θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας και τα άλλα επίσημα βραβεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μόστρα.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας κουβαλάει μια μακρά και πλούσια ιστορία και είναι τιμή μου να συνδεθώ με την εξαίρετη κινηματογραφική του παράδοση. Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, και κυρίως ως αμετανόητος σινεφίλ, είμαι έτοιμος να θαυμάσω και να χειροκροτήσω όλες τις σπουδαίες ταινίες που επελέγησαν από το φεστιβάλ. Είμαι γεμάτος αληθινή χαρά και ελπίδα», είπε ο ίδιος ο σκηνοθέτης μετά την απόφαση να προεδρεύει της

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ που θα συμμετέχει ο Μπονγκ Τζουν-χο, αφού καμία ταινία του μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί στο Λίντο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μόστρα, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, χαιρέτισε τον Κορεάτη σκηνοθέτη, ο οποίος, όπως είπε «είναι σήμερα μια από τις πιο αυθεντικές και πρωτότυπες φωνές του κινηματογράφου της 'θεωρίας του δημιουργού' σε παγκόσμιο επίπεδο. Του είμαι ευγνώμων που αποδέχθηκε να θέσει το απερίσπαστο, φιλέρευνο και στερούμενο από προκαταλήψεις πάθος και την αγάπη του για τον κινηματογράφο στην υπηρεσία του φεστιβάλ μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ