ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Κέιτ Μπλάνσετ παραγωγός της δεύτερης ταινίας του Χρήστου Νίκου

Η Κέιτ Μπλάνσετ παραγωγός της δεύτερης ταινίας του Χρήστου Νίκου
ΑP Photo

Το «Fingernails» θα είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου, μετά τα περίφημα πλέον «Μήλα» και παραγωγός της θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Τα «Μήλα» ξεκίνησαν από το τμήμα «Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Βενετίας και μετά από μια πορεία διακρίσεων στα διεθνή φεστιβάλ προκρίνονται τώρα στην πορεία για τα Όσκαρ, ως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας για το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, με την υποστήριξη της executive producer της ταινίας Κέιτ Μπλάνσετ.

Με την εταιρία της Κέιτ Μπλάνσετ, Dirty Films, θα συνεργαστεί ο Χρήστος Νίκου για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του. Το σενάριο γράφεται από τον ίδιο, το Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ και τον συνσεναριογράφο των «Μήλων», Σταύρο Ράπτη. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Άνα η οποία υποπτεύεται ότι η σχέση της με τον για χρόνια σύντροφό της μπορεί να μην είναι αληθινή.

Σε μια προσπάθεια να καλυτερεύσει τα πράγματα, θα αναλάβει μια αποστολή σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που έχει φτιαχτεί για να τεστάρει την ύπαρξη ρομαντικής αγάπης σε απελπισμένα ζευγάρια.

«Το "Fingernails" εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του έρωτα σε μια εποχή που ο ρομαντισμός έχει γίνει τόσο αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος», είπε ο Νίκου στο Deadline.

«Δημιουργήσαμε το ρόλο της Άνα έχοντας κατά νου την Κάρεϊ Μάλιγκαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και είμαστε ενθουσιασμένοι που είπε το ναι. Η Κάρεϊ είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός και με εξέπληξε η ερμηνεία της στο "Promising Young Woman". Είμαι περισσότερο από ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω να δουλεύω με την Κάρεϊ και θα δημιουργήσουμε το "Fingernails" σε συνεργασία με τους παραγωγούς μου Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φρανσίνι και Άντριου Άπτον από την Dirty Films».

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν θα είναι η πρωταγωνίστρια της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Νίκου (ΑΡ Photo)

«Μετά τη συνεργασία μας στα "Μήλα", είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Χρήστο Νίκου στο "Fingernails". Σε μια εποχή που η αναζήτηση ανθρώπινης επαφής είναι πιο σημαντική και πιο δύσκολη από ποτέ, η τρυφερή και αναζωογονητική ματιά του Χρήστου πάνω στον σύγχρονο ρομαντισμό είναι μοναδική και βαθιά. Αισθανόμαστε ότι η Κάρεϊ Μάλιγκαν είναι η τέλεια ηθοποιός που θα βοηθήσει αυτό το λαμπρό όραμα», είπαν οι παραγωγοί από την Dirty Films.

Η Κάρει Μάλιγκαν βρίσκεται και αυτή στο δρόμο για τα Όσκαρ 2021, φαβορί για μια υποψηφιότητα στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Promising Young Woman», ενώ πρωταγωνιστεί και στην «Ανασκαφή» που κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιανουαρίου στο Netflix.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ