ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπι»: Το μυθιστόρημα του Φιτζέραλντ γίνεται τηλεοπτική σειρά

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπι»: Το μυθιστόρημα του Φιτζέραλντ γίνεται τηλεοπτική σειρά
imdb

Το μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι», μετά από τέσσερις κινηματογραφικές μεταφορές του, ετοιμάζεται τώρα να γίνει και τηλεοπτική σειρά.

Η μίνι σειρά θα έχει την υπογραφή του παραγωγού και σεναριογράφου Μάικλ Χιρστ (Elizabeth, The Tudors, Vikings), ο οποίος αναλαμβάνει, πέραν της διασκευής του σεναρίου και ρόλο εκτελεστικού παραγωγού. Σύμβουλος παραγωγής είναι η δισέγγονη του Σκοτ και της Ζέλντα Φιτζέραλντ, Μπλέικ Χάζαρντ.

Η μίνι σειρά βρίσκεται στα σκαριά εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Πριν από έναν χρόνο ο Χιρστ ήταν σε συζητήσεις με την Apple, όμως η μεταξύ τους συμφωνία δεν έκλεισε.

«Νιώθω σαν να έχω ζήσει με τον Γκάτσμπι σχεδόν όλη μου τη ζωή. Διάβασα πρώτη φορά το βιβλίο ως μαθητής, αργότερα, τη δεκαετία του ’70, το δίδασκα στην Οξφόρδη και κατά καιρούς επανέρχομαι σ′ αυτό», είπε ο Χιρστ. «Σήμερα, καθώς η Αμερική επιχειρεί να ανακαλύψει ξανά την ταυτότητα της, είναι η ιδανική στιγμή για να πλησιάσουμε με νέο βλέμμα αυτήν τη διαχρονική ιστορία, να εξερευνήσουμε τους διάσημους και εμβληματικούς χαρακτήρες της μέσα από τον σύγχρονο πρίσμα του φύλου, της φυλής και του σεξουαλικού προσανατολισμού», πρόσθεσε.

Το μυθιστόρημα έχει γίνει ταινία τέσσερις φορές: Το 1926, το 1949 και τις πιο γνωστές, το 1974, με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Μία Φάροου και το 2013, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κάλι Μάλιγκαν.

Ο Γκάτσμπι ήταν μια αινιγματική προσωπικότητα. Κανείς δεν ήξερε ποιος είναι στην πραγματικότητα, όμως όλοι απολάμβαναν τη μυθική φιλοξενία του. Στο μυθικό σπίτι του στο Λονγκ Αιλαντ έδινε τα πιο εκθαμβωτικά πάρτι και το περίεργο σ′ αυτά ήταν ότι ελάχιστοι γνώριζαν ποιος ήταν ο οικοδεσπότης τους...

Το μυθιστόρημα του Φ. Σ. Φιτζέραλντ δεν θεωρείται τυχαία σημαντικό για την εποχή του, αλλά ταυτόχρονα και διαχρονικό. Ο συγγραφέας, μέσα από τον αινιγματικό χαρακτήρα του Γκάτσμπι κατορθώνει να εκφράσει τις ψευδαισθήσεις του έρωτα και του μεγαλείου μέσα στο λαμπερό περιβάλλον της νεοϋορκέζικης αριστοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ