ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέριλιν Μάνσον: H Έβαν Ρέιτσελ Γουντ τον κατηγορεί για «φριχτή» κακοποίηση

Μέριλιν Μάνσον: H Έβαν Ρέιτσελ Γουντ τον κατηγορεί για «φριχτή» κακοποίηση
ΑP Photo/ΑP Photo

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Έβαν Ρέιτσελ Γουντ καταγγέλλει ότι ο μουσικός και ηθοποιός Μέριλιν Μάνσον την «κακοποιούσε με φρικτό τρόπο για χρόνια» από την εποχή που ήταν ακόμη έφηβη.

Η 33χρονη ηθοποιός αποκάλυψε το όνομα του κακοποιητή της σε μια σύντομη ανακοίνωση που έκανε στο Instagram.

«Το όνομα του κακοποιητή μου είναι Μπράιαν Γουόρνερ, επίσης γνωστός στον κόσμο ως Μέριλιν Μάνσον. Ξεκίνησε να μου κάνει grooming όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά επί σειρά ετών. Μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου και με είχε χειραγωγήσει για να είμαι υποταγμένη. Δεν μπορώ άλλο να ζω με τον φόβο των αντιποίνων, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού. Είμαι εδώ για να εκθέσω αυτόν τον επικίνδυνο άνδρα, αλλά και τις πολλαπλές βιομηχανίες που του επέτρεψαν να λειτουργεί έτσι, πριν καταστρέψει κι άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των πολλών θυμάτων που δεν πρόκειται πια να σωπάσουν».

https://www.instagram.com/p/CKvmsUmF1ho

Η Γουντ γνώρισε τον Μάνσον όταν εκείνη ήταν 19 και αυτός 36 ετών. Ο Μάνσον είχε δηλώσει σε συνέντευξη το 2009: «Κάθε μέρα φαντασιώνομαι ότι σπάω το κρανίο της με βαριοπούλα», ενώ είχε υποστηρίξει ότι αυτοτραυματιζόταν μετά τον χωρισμό τους. Στη συνέχεια η σχέση τους αποκαταστάθηκε, αρραβωνιάστηκαν το 2010 και χώρισαν στο τέλος της ίδιας χρονιάς.

Το 2018, η Γουντ εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Αμερικανικού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο εκστρατείας για την ψήφιση νόμου για την κακοποίηση και μίλησε λεπτομερώς για μια σειρά από εμπειρίες κακοποίησης που είχε βιώσει από ένα συγκεκριμένο άτομο, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Το 2019, η Γουντ κατέθεσε στην Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας της Γερουσίας της Καλιφόρνια, υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα αύξανε τα δικαιώματα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Και τότε είχε αναφερθεί σε έναν ανώνυμο κακοποιητή, τον οποίο είχε γνωρίσει στο τέλος της εφηβείας της, και ο οποίος «απείλησε τη ζωή μου, κάποιες φορές κρατώντας φονικά όπλα», ενώ υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας ο κακοποιητής της τη βασάνιζε, της στερούσε την τροφή, επιτηρούσε τη χρήση του κινητού της και την απειλούσε, εκβιάζοντάς τη.

Ο Μάνσον είχε ερωτηθεί σε σχέση με αυτές τις μαρτυρίες σε συνέντευξή του το 2020 και αρνήθηκε να απαντήσει, διακόπτοντας τη συνέντευξη. Τότε, εκπρόσωπος τύπου του είχε δηλώσει: «Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ έβγαινε και με άλλους άνδρες την εποχή που ήταν σε σχέση με τον Μάνσον», ενώ τόνισε ότι «το σχόλιο για τη βαριοπούλα ήταν προφανώς αποτέλεσμα ενός ροκ σταρ με θεατρικότητα που προωθούσε έναν νέο δίσκο και όχι μια κυριολεκτική δήλωση».

Άλλες τέσσερις γυναίκες, η Άσλεϊ Γουόλτερς, η Σάρα Μακνίλι, η Άσλεϊ Μόργκαν και η Γκαμπριέλα (το επώνυμο της οποίας δεν έχει δημοσιευθεί) προχώρησαν επίσης σε καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά μέσω δημόσιων αναρτήσεων στο Instagram. Η Μακνίλι και η Γουόλτερς κάνουν λόγο για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ακόμη και για βασανιστήρια. Η Μόργκαν τον κατηγορεί για σεξουαλική και σωματική βία και για εκβιασμό. Τέλος, η Γκαμπριέλα μιλά για βιασμό, σωματική βία, ενώ κατηγορεί τον Μάνσον ότι την ανάγκαζε να παίρνει ναρκωτικά.

Ο ίδιος δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο για όλα αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ