ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρόμπιν Ράιτ: Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο Twitter την ενέπνευσε για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της

Ρόμπιν Ράιτ: Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο Twitter την ενέπνευσε για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της
ΑP Photo

Μετά τη σκηνοθεσία πολλών επεισοδίων της σειράς «House of Cards», η Ρόμπιν Ράιτ κάνει ντεμπούτο ως σκηνοθέτιδα στον κινηματογράφο με την ταινία «Land».

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας (που υποδύεται η Ράιτ, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί) που ζει απομονωμένα σε μια απομακρυσμένη περιοχή, στην ερημιά, για να πενθήσει ιδιωτικά μετά από μια προσωπική τραγωδία και τελικά συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την υποστήριξη των άλλων

Όπως αναφέρει το Page Six, η Ράιτ εμπνεύστηκε την ταινία και το μήνυμά της, που είναι η επίδειξη καλοσύνης στους άλλους, από τον απεχθή εκφοβισμό που έβλεπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ήθελα να κάνω μια ταινία εκείνη την εποχή, επειδή υπήρχε τόσος πόνος στη χώρα μας… Απλώς η ασχήμια που συνέβαινε στον κόσμο, ξέρετε, με την έκρηξη του Twitter», είπε η Ρόμπιν Ράιτ κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη Ρεμπέκα Χολ στο φετινό διαδικτυακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάντανς.

«Όλοι είχαν γίνει κριτές και υπήρχε τόσος εκφοβισμός. Σκέφτηκα την επίδραση που είχε στα παιδιά και πώς αλλάζει, ψυχολογικά, η κυτταρική μας σύνθεση. Όλο αυτό το σκοτάδι και η κακία» συνέχισε.

«Χρειάζεσαι ανθρώπινη σύνδεση και καλοσύνη για να μπορέσεις να ξεπεράσεις αντιξοότητες», πρόσθεσε.

Η ταινία «Land» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς στις 31 Ιανουαρίου και θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ